Τον έχασε η ΔΙΑΣ, τον κέρδισε ο… Θεός: Αστυνομικός χειροτονήθηκε ιερέας!

Must Read

Από τις μάχες με κακοποιούς στους δρόμους, φορώντας τη στολή της ομάδας ΔΙΑΣ, ο π. Βασίλειος Κοτλίδας βρέθηκε ντυμένος με… ράσο, καθώς χειροτονήθηκε το περασμένο Σάββατο στη δυτική Μακεδονία, και πλέον θα υπηρετεί στο γραφείο ταυτοτήτων της Αστυνομικής Διεύθυνσης Γρεβενών, φορώντας κανονικά τα ράσα του.

Ο π. Βασίλειος είναι οικογενειάρχης, πατέρας τριών παιδιών και ανήκει στους άμισθους ιερείς, γι’ αυτό και δεν σκοπεύει να αφήσει την υπηρεσία του. Τη χειροτονία του τέλεσε ο μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης Αθανάσιος, συμμαρτυρούντος του πρωτοσύγκελου π. Εφραίμ Τριανταφυλλόπουλου. Παρέστησαν αρκετοί κληρικοί και λαϊκοί, ενώ οι συνάδελφοί του αστυνομικοί δεν μπόρεσαν να κρύψουν τη συγκίνησή τους.

Ο σεβασμιότατος ευχήθηκε στον νεοχειροτονηθέντα η ζωή του να είναι γεμάτη με φόβο Θεού και ευλάβεια, και «να γίνεται όλος φωτιά μπροστά στο ιερό θυσιαστήριο, αλλά και εύχρηστο όργανο στα χέρια του Θεού για τη σωτηρία του κόσμου ολόκληρου». Από την πλευρά του, ο π. Βασίλειος ευχαρίστησε φανερά συγκινημένος όσους τον στηρίζουν στην πορεία της ζωής του και ειδικά στην απόφασή του να υπηρετήσει την Ιεροσύνη.

Άγιοι από όλα τα επαγγέλματα

Ο πρωτοσύγκελος της μητρόπολης π. Εφραίμ μιλώντας στην «δημοκρατία» χαρακτήρισε τον π. Βασίλειο άνθρωπο ήπιων τόνων και πολύ καλό οικογενειάρχη, με ζέση να υπηρετήσει τον Θεό. «Αγίους, εξάλλου, έχουμε από όλα τα επαγγέλματα», εξήγησε ο π. Εφραίμ, υπογραμμίζοντας πως «στόχος του π. Βασιλείου είναι να υπηρετήσει την Εκκλησία χωρίς διακρίσεις. Είναι ένας άνθρωπος με προσεκτική ζωή, που αισθάνθηκε το κάλεσμα του Χριστού. Και, επειδή γνωρίζω τη ζωή και την οικογένειά του, συγκατέθεσα».

Ο π. Εφραίμ δεν δίστασε να πει στον νεοχειροτονηθέντα πως ο δρόμος που επέλεξε είναι στρωμένος με αγκάθια, αλλά και με πάρα πολλές ευλογίες, ενώ τον κάλεσε να υπακούει πάντοτε στον επίσκοπό του. Κάνει γνωστό, επίσης, ότι δεν υπήρχε κανένας ενδοιασμός εξαιτίας του επαγγέλματός του. «Άλλωστε, υπάρχουν κι άλλοι εν ενεργεία αστυνομικοί που είναι ιερείς», θυμίζει ο πρωτοσύγκελος της Μητρόπολης και συμπληρώνει: «Οι συνάδελφοί του θεωρούσαν δεδομένο ότι κάποια στιγμή θα χειροτονούνταν, γιατί ο χαρακτήρας και η συμπεριφορά του θύμιζαν από παλιά ιερέα»!

(φωτό: agiotopia.gr)

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This