Πέμπτη 17/6/2021

Το… μπλεγμένο «Βοήθεια στο Σπίτι» ζητά παρέμβαση του ΥΠΕΣ: «Να μη βρεθούν οι εργαζόμενοι απλήρωτοι εν μέσω εορτών»

Το Πανελλήνιο Συντονιστικό Όργανο Συλλόγων και Σωματείων «Βοήθεια στο Σπίτι» επισημαίνει πως το Υπουργείο Εσωτερικών πρέπει να τρέξει όλες τις απαραίτητες διαδικασίες «ώστε να μην υπάρξει καθυστέρηση στη ροή της χρηματοδότησης και βρεθούν οι εργαζόμενοι απλήρωτοι εν μέσω εορτών».

Αυτή η επισήμανση, έρχεται εν αναμονή της ανανέωσης των συμβάσεων των εργαζομένων, που λήγουν στις 30 Σεπτεμβρίου και με αφορμή δημοσίευση στα ΜΜΕ που κυκλοφόρησε και έκανε λόγο για παράταση των συμβάσεων μέχρι τέλους του έτους. Κι εκεί δημιουργήθηκε ένα μπλέξιμο.

Όπως αναφέρει το Πανελλήνιο Συντονιστικό Όργανο, «αυτό έρχεται σε αντίθεση με τον Ν4583/2018 Άρθρο 91 παράγ. 5 όπου εκεί ο Νόμος αναφέρει ρητά ότι η παροχή υπηρεσιών του Βοήθεια στο σπίτι θα γίνει μέχρι την ανάρτηση των οριστικών πινάκων από όλο το υπάρχον προσωπικό».

Έτσι, με παρέμβασή του στο ΥΠΕΣ, ζητά την απόσυρση του σχετικού άρθρου, αν υπάρχει, που κάνει λόγο για παράταση έως τέλος του χρόνου και να γίνει η εφαρμογή του Ν4583 ως έχει.

Μάλιστα, προσθέτει το Όργανο, ότι «οι αρμόδιοι από το Υπουργείο μας ενημέρωσαν ότι συμφωνούν μαζί μας και ότι θα κάνουν τις απαιτούμενες ενέργειες».

Που είναι το μπλέξιμο

Το… μπλέξιμο σε αυτή την υπόθεση, είναι πως στο νομοσχέδιο του ΥΠΕΣ που έχει τεθεί σε δημόσια διαβούλευση, αναφέρεται ότι οι συμβάσεις παρατείνονται έως 31.12.2020 και όχι ως την ανάρτηση των οριστικών πινάκων.

Άρα για ποιο λόγο το Πανελλήνιο Συντονιστικό Όργανο Συλλόγων και Σωματείων «Βοήθεια στο Σπίτι», μιλά για δημοσίευση στα ΜΜΕ, όταν το συγκεκριμένο άρθρο υπάρχει στο νομοσχέδιο του ΥΠΕΣ;

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ