Δωρεάν μάσκες στους Θεσσαλονικείς από του φαρμακοποιούς και «επίθεση» του προέδρου κατά των αρνητών (video)

Must Read

Προστατευτικές μάσκες μιας χρήσης μοίρασε χθες στους πολίτες, ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για τη δράση «Φόρεσε τη μάσκα σου», που πραγματοποιήθηκε από τις 10 το πρωί και διήρκεσε ως τις 6 το απόγευμα χθες, στη συμβολή της οδού Μητροπόλεως με την Αριστοτέλους.

Στο πλαίσιο της δράσης δόθηκαν περίπου 4.000 προστατευτικές μάσκες οι οποίες βρίσκονται μέσα σε ατομικές συσκευασίες και στο πίσω μέρος τους περιέχουν οδηγίες για την ορθή χρήση της. 

Στόχος της πρωτοβουλίας είναι η άμεση και έγκυρη ενημέρωση των πολιτών για τη σωστή χρήση της μάσκας και για την προστασία που παρέχει κατά του κορωνοϊού.

Το παρόν έδωσε και ο Πρόεδρος του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου, Απόστολος Βαλτάς, ο οποίος από νωρίς ήταν στο σημείο της διανομής για να βεβαιωθεί ότι όλα θα πάνε καλά.

«Το μήνυμα που θέλουμε να δώσουμε είναι ότι όλοι μαζί πρέπει να αντιμετωπίσουμε αυτή την πανδημία και θα πρέπει όλοι να συνειδητοποιήσουμε την πραγματικότητα η οποία είναι ότι πρέπει να φοράμε μάσκα. Όλοι εμείς οι επιστήμονες προτρέπουμε μέχρι να βρεθεί εμβόλιο και θεραπεία, ακόμα και σε εξωτερικούς χώρους να κάνουμε χρήση μάσκας όταν πρέπει» είπε σε δηλώσεις του.

Στη συνέχεια ο κ. Βαλτάς έκανε λόγο για τους αρνητές και φανερά εξαγριωμένος με τις διαστάσεις που έχει λάβει η προπαγάνδα, τους χαρακτήρισε «τσαρλατάνους που προσπαθούν να αποπροσανατολίσουν τον κόσμο και να δημιουργήσουν προβλήματα μέσα στην επιστημονική κοινότητα, ώστε ο κόσμος να νομίζει ότι δεν υπάρχει κάτι και πως χωρίς την μάσκα είναι όλα καλά» τονίζοντας ότι «πρέπει να τους βάλουμε στο περιθώριο».

Από τη μεριά του ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Θεσσαλονίκης, Χάρης Αηδονόπουλος, τόνισε ότι «δεν πιστεύουμε στις θεωρίες συνωμοσίας και είμαστε εδώ για να συνεργήσουμε όλοι ως συλλειτουργοί του Ιπποκράτη, για τη μείωση της θνησιμότητας και της νοσηρότητας».

Σε δηλώσεις προχώρησε και ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Διονύσης Ευγενίδης. «Χθες γιορτάσαμε την Παγκόσμια Ημέρα του Φαρμακοποιού και σήμερα πραγματοποιείται η συγκεκριμένη δράση στην Αριστοτέλους για να επιστήσουμε την προσοχή στον κόσμο σχετικά με τη σωστή χρήση της μάσκας».

«Συμμετέχουμε και εμείς μαζί με όλο το επιστημονικό δυναμικό της χώρας στην προσπάθεια για την καθολική χρήση της μάσκας για να μπορέσουμε να αποφύγουμε τα χειρότερα στην μετάδοση της πανδημίας και πιστεύω ότι αν ο κόσμος ακούσει τους ειδικούς πάνω στο θέμα θα μπορέσουμε να το ξεπεράσουμε», κατέληξε.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This