«Κανείς δεν φταίει»! Όλοι αθώοι για την υπόθεση των επισφαλών δανείων του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου

Must Read

Έξι χρόνια μετά την άσκηση των ποινικών διώξεων και την έκδοση ενταλμάτων σύλληψης για τους κατηγορούμενους επιχειρηματίες (2014), το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων αποφάσισε την απαλλαγή των 5 κατηγορουμένων για το αδίκημα της απάτης στην υπόθεση δανειοδοτήσεων που είχε εξασφαλίσει το ΤΤ σε επιχειρηματίες, που κατά τη δικογραφία, είχαν ζημιώσει το ίδρυμα την περίοδο 2008-2010.

Θυμίζουμε ότι οι υπόλοιποι 30 κατηγορούμενοι της δικογραφίας είχαν απαλλαγεί από τις κατηγορίες της απιστίας και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες πράξεις, από τον περασμένο Ιούλιο.

Κάνοντας δεκτή την πρόταση της εισαγγελέα, οι δικαστές έκριναν ομόφωνα ότι δεν υπήρξε τίποτα μεμπτό στα επίμαχα δάνεια και επομένως οι κατηγορούμενοι πρέπει να απαλλαγούν από την κατηγορία της απάτης, που αφορούσε συγκεκριμένες πιστώσεις. Ο λόγος για τους: πρώην πρόεδρο του Ιδρύματος Άγγελο Φιλιππίδη, επιχειρηματία Δημήτρη Κοντομηνά και τους συνεργάτες του Ιωάννη Ρόρρη και Αλεξάνδρα Λιακοπούλου καθώς και τον πρώην αναπληρωτή γενικό διευθυντή επενδυτικής τραπεζικής και θυγατρικών εταιρειών του ΤΤ, Μάριο Βαρότση.

Σύμφωνα με την εισαγγελική λειτουργό, τα μέλη του ΔΣ του ΤΤ «καλώς στηρίχθηκαν σε έκθεση της Deloitte που αφορούσε την αξία της εταιρείας Bestline συμφερόντων Κοντομηνά. Ήταν σωστή, δεν αντικρούστηκε από αντίθετη έκθεση και καλώς στηρίχθηκε το ΤΤ σε αυτήν. Δεν παραπλανήθηκαν τα στελέχη της τράπεζας ούτε ο επιχειρηματίας παρουσίασε, είτε ο ίδιος είτε οι συνεργάτες του, ψευδή στοιχεία στα μέλη του ΔΣ».

Σε δηλώσεις τους οι συνήγοροι υπεράσπισης του Δημήτρη Κοντομηνά, Άρης Τζανετής, Γρηγόρης Τσόλιας και Δημήτρης Κούρεντας, ανέφεραν: «Με την απαλλακτική απόφαση, σε μια υπόθεση που ξεκίνησε το 2014 με την έκδοση ενταλμάτων σύλληψης, αποδείχθηκε σήμερα ότι όχι μόνο δεν τέλεσε ο κ Δ. Κοντομηνάς τις αποδιδόμενες πράξεις, αλλά κυρίως ότι ουδέποτε είχε τελεσθεί οιαδήποτε αξιόποινη πράξη».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This