Σάββατο 19/6/2021

Καλοπερνάνε οι τρόφιμοι: Ντου στις Φυλακές Νέων Αυλώνας έφερε στο φως ναρκωτικά, ναργιλέδες, σπαθιά και… μηχανές τατουάζ!

Μαχαίρια, ένας αυτοσχέδιος ναργιλές και ναρκωτικά εντοπίστηκαν, μεταξύ άλλων, το πρωί της Τρίτης στους θαλάμους και τους κοινόχρηστους χώρους του Ειδικού Καταστήματος Κράτησης Νέων στον Αυλώνα, κατά τη διάρκεια ακόμη μίας αιφνιδιαστικής έρευνας που έκαναν οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι, με τη συνδρομή της Ομάδας Αντιμετώπισης Εκνόμων Ενεργειών.

Σωφρονιστικοί και αστυνομικοί «ξεψάχνισαν» όλους τους χώρους και βρήκαν κρυμμένα αυτοσχέδια όπλα, μεταξύ των οποίων πέντε σπαθιά, δύο μαχαίρια και ένα σουβλί, πέντε σιδηροσωλήνες, επτά τεμάχια σιδήρου, πέντε τμήματα μεταλλικού φρεατίου, ένα τμήμα λαμαρίνας, διάφορα υδραυλικά εξαρτήματα, οκτώ φορτιστές κινητών τηλεφώνων και πλήθος άλλων καλωδίων.

Ακόμη, κατασχέθηκαν μια συσκευασία που περιείχε κάνναβη βάρους τριών γραμμαρίων, μια αυτοσχέδια συσκευή για τατουάζ, ενώ στην κατοχή των κρατουμένων οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι βρήκαν και έναν αυτοσχέδιο ναργιλέ για τις… δύσκολες ώρες πίσω από τα κάγκελα, ο οποίος, φυσικά, κατασχέθηκε.

Πειθαρχικός έλεγχος

Άμεσα ενημερώθηκαν για τα ευρήματα τόσο ο αρμόδιος εισαγγελέας όσο και η τοπική αστυνομική Αρχή, η οποία έχει αναλάβει τη διενέργεια της σχετικής προανάκρισης, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται και ο προβλεπόμενος πειθαρχικός έλεγχος.

Τα ευρήματα ήρθαν στο φως μόλις έναν μήνα μετά την ανακοίνωση του διευθυντή του γυμνασίου και του λυκείου του καταστήματος κράτησης νέων, Πέτρου Δαμιανού, για την εισαγωγή δύο κρατουμένων στη σχολή της επιλογής τους, σε πανεπιστήμια της χώρας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ