Κυριακή, 11 Απρίλιος 2021

Εκτός ελέγχου η φωτιά στον Έβρο: Καίγεται το «βασίλειο» των αρπακτικών στο δάσος της Δαδιάς (video)

Μάχη με τις πύρινες γλώσσες που μαίνονται ανεξέλεγκτες κατασπαράσσοντας τα πάντα στο πέρασμά τους δίνουν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις στον Έβρο.

Η πυρκαγιά ξέσπασε το μεσημέρι της Πέμπτης κοντά στο Πεδίο Βολής του χωριού Λευκίμη και από την πρώτη στιγμή οι προσπάθειες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, επικεντρώθηκαν στο να μη φτάσουν οι φλόγες στο δάσος της Δαδιάς κάτι όμως που δεν αποφεύχθηκε λόγω των ισχυρών ανέμων. Το «βασίλειο» των αρπακτικών πουλιών έχει παραδοθεί στις φλόγες και από νωρίς το πρωί ξεκίνησαν και εναέριες επιχειρήσεις στις εκτάσεις του Εθνικού Δρυμού Δαδιάς, που αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους βιότοπους στην Ευρώπη.

Στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετέχουν περισσότεροι από 130 πυροσβέστες με 8 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 34 οχήματα, ενώ υπάρχει συνδρομή από υδροφόρες και μηχανήματα έργου. Στην πρώτη γραμμή βρίσκονται επίσης η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, η Στρατιωτική Υπηρεσία, η Δασική Υπηρεσία και ο δήμος Σουφλίου με μηχανήματα που όλη τη διάρκεια της νύχτας διάνοιγαν αντιπυρικές ζώνες, προκειμένου να μπει φραγμός στην καταστροφική λαίλαπα και να διασωθεί ο πυρήνας του Εθνικού Δρυμού της Δαδιάς.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ