Ο «δράκος της Ξάνθης» επιστρέφει στο σκαμνί ξυπνώντας μνήμες φρίκης στους συγγενείς της αδικοχαμένης Ζωής

Must Read

Πρόσωπο με πρόσωπο με τον εφιάλτη τους θα βρεθούν για ακόμη μία φορά οι συγγενείς της 34χρονης Ζωής Δαλακλίδου, καθώς άλλη μία δίκη του «δράκου της Ξάνθης», που βίασε, κακοποίησε άγρια και έκαψε ζωντανή την άτυχη κοπέλα το 2012, αναμένεται να αρχίσει την ερχόμενη Τρίτη.

Η δίκη του 35χρονου -σήμερα- Χρήστου Παπάζογλου θα επαναληφθεί στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Κομοτηνής, έπειτα από την αίτηση αναίρεσης που είχε καταθέσει το «τέρας» της Ξάνθης στον Άρειο Πάγο κατά της εφετειακής απόφασης, με την οποία καταδικάστηκε σε ισόβια συν 25 χρόνια κάθειρξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση, για βιασμό και για εμπρησμό. Με την προσφυγή του ζητούσε επανάληψη της διαδικασίας, καθώς όταν εκδικάστηκε η υπόθεση ο συνήγορός του έλειπε, λόγω κωλύματος, με αποτέλεσμα να του οριστεί άλλος δικηγόρος και παράλληλα να του αναγνωριστεί το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου, ώστε να «σπάσουν» τα ισόβια!

«Στις 6 Οκτωβρίου 2020 θα γίνει ακόμη μία φορά δικαστήριο. Για τρίτη φορά θα πρέπει να το ζήσουμε από την αρχή. Για τρίτη φορά θα πρέπει να μιλήσουμε για την αδελφή μας, να φυλάξουμε τη μνήμη της, την ψυχή της. Γιατί η αδελφή μου δεν είναι εδώ να υποστηρίξει τον εαυτό της. Δεν είναι εδώ να μιλήσει γι’ αυτά που πέρασε. Είναι, όμως, αυτός εδώ, με όλα τα δικαιώματα να παλεύει να μειώσει την ποινή του για ένα φρικτό έγκλημα στη δεκαετία αυτή. Είναι αυτός εδώ, που δήλωσε μετανιωμένος, αλλά θέλει να βγει έξω να κάνει τη ζωή του. Και η Ζωή της δικιάς μου οικογένειας να είναι απούσα. Και θα είναι απούσα. Γιατί η αδελφή μου δεν είχε δικαίωμα στο “όχι”. Σε αυτό το “όχι” που το προσπερνάει ο κάθε σεξιστής, βιαστής, ομοφοβικός, ρατσιστής και γίνονται όλα αυτά τα εγκλήματα που ακούμε και ζούμε καθημερινά», έγραψε στον προσωπικό λογαριασμό της, με αφορμή τη δίκη που θα επαναληφθεί, η αδελφή της άτυχης Ζωής Δαλακλίδου.

δρακος ξανθη

Η οποία, όπως και τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειάς της, είναι αναγκασμένη να αντικρίσει ξανά και ξανά τον άνθρωπο που έκοψε με τον πιο βίαιο τρόπο το νήμα της ζωής του αγαπημένου της προσώπου.

Ο Χρήστος Παπάζογλου, ο οποίος διατηρούσε μανάβικο στην Ξάνθη, σόκαρε το πανελλήνιο τα ξημερώματα της 27ης Δεκεμβρίου 2012, όταν ακολούθησε την κοπέλα που επέστρεφε από διασκέδαση στο σπίτι όπου διέμεναν οι γονείς της και τη στιγμή που έψαχνε τα κλειδιά στην τσάντα της τής επιτέθηκε, τη βίασε, την κακοποίησε και την έκαψε ζωντανή.

Έγκλημα απίστευτης αγριότητας

Το ιατροδικαστικό πόρισμα κατέληγε στο συμπέρασμα ότι επρόκειτο για ένα απίστευτης αγριότητας έγκλημα, καθώς μεταξύ όσων διαπίστωσε ο ιατροδικαστής ήταν ότι η 34χρονη έφερε δύο τομές στα γεννητικά της όργανα, που δεν έγιναν με μαχαίρι, αλλά με άλλο αιχμηρό αντικείμενο!

Στη συνέχεια, προτού η όμορφη Ζωή αφήσει την τελευταία της πνοή από τις πολλαπλές βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, ο δολοφόνος την είχε περιλούσει με βενζίνη που έκλεψε από παρακείμενο σταθμευμένο μηχανάκι και της έβαλε φωτιά. Τραγική ειρωνεία είναι ότι ο πατέρας και ο αδερφός της κοπέλας κατέβηκαν για να σβήσουν τη φωτιά, δίχως να γνωρίζουν το άσχημο παιχνίδι που τους επιφύλασσε η μοίρα!

Στη δίκη του 35χρονου «δράκου της Ξάνθης», που αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον, πρόκειται να δώσουν το παρών και οργανώσεις που προωθούν τα δικαιώματα των γυναικών και μάχονται για την εξάλειψη της βίας.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This