Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου 2020

Φοβήθηκαν τη μήνυση και άφησαν ασθενή με κορωνοϊό να φύγει από το Δρομοκαΐτειο!

Ανάγνωση: 2 λεπτά

Ανησυχητικές διαστάσεις λαμβάνει η υπόθεση με τα δύο περιστατικά του κορωνοϊού που εντοπίστηκαν την Κυριακή σε ασθενείς στο Δρομοκαΐτειο, με αποτέλεσμα να σημάνει συναγερμός στις υγειονομικές Αρχές.

Όπως προέκυψε, αφού έκανε το τεστ ο ένας από τους δύο θετικούς ασθενείς, ο οποίος ήταν εντελώς ασυμπτωματικός, ζήτησε και έλαβε εξιτήριο, με αποτέλεσμα να φύγει από το νοσοκομείο!

Ο συγκεκριμένος ασθενής είχε πάει να νοσηλευτεί με τη θέλησή του, όπως ανέφερε τη Δευτέρα σε πρωινή εκπομπή ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) Μιχάλης Γιαννάκος. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι γιατροί δεν μπορούσαν να του αρνηθούν στο αίτημά του να φύγει από το νοσοκομείο, γιατί θα θεωρούνταν ποινικό αδίκημα και ο ασθενής θα μπορούσε να τους υποβάλει ακόμη και μήνυση!

Τόσο ο συγκεκριμένος ασθενής όσο και ο δεύτερος που έφτασε στο Δρομοκαΐτειο με εισαγγελική εντολή και βρέθηκε θετικός νοσηλεύονταν σε θάλαμο με περίπου 30 ασθενείς που έχουν διάφορα παθολογικά προβλήματα. Μάλιστα, ένας από τους νοσηλευομένους σε αυτό τον θάλαμο έκανε αιμοκάθαρση!

Επίσης, ερχόταν σε επαφή και με άτομα από το νοσηλευτικό προσωπικό. Σύμφωνα με τον κ. Γιαννάκο, σε αυτή την περίπτωση έχει μεγάλη σημασία η διαδικασία της ιχνηλάτησης. «Γι’ αυτό χρειάζεται ιχνηλάτηση, γιατί μπορεί να έχει γίνει διασπορά του ιού και αυτό το φοβόμαστε πολύ», τόνισε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.

Δεν έχει μόνιμο τόπο κατοικίας

Ωστόσο, έντονο προβληματισμό προκαλεί το γεγονός ότι ο ασθενής ο οποίος έφυγε δεν έχει δηλώσει μόνιμο τόπο κατοικίας, οπότε εξετάζεται το ενδεχόμενο να προκαλέσει ακόμα μεγαλύτερη εξάπλωση του ιού. Υπενθυμίζεται πως και τα δύο θετικά περιστατικά είναι αλλοδαποί από το κέντρο της Αθήνας και εισήχθησαν σε τμήμα οξέων περιστατικών στις 25 Σεπτεμβρίου.

Ο κ. Γιαννάκος επισήμανε ότι η γιατρός που ανέλαβε τους δύο ασθενείς αποφάσισε να τους κάνει το τεστ για τον ιό με δική της πρωτοβουλία, επειδή στο κέντρο εντοπίζεται αυξημένος αριθμός κρουσμάτων και ενημερώθηκε ότι οι δύο ασθενείς έμεναν σε κοινόβια.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

Η δύναμή μας είστε εσείς! Γίνετε ενεργά δημοσιογράφοι του newsbreak.gr! Στείλτε μας ειδήσεις, βίντεο και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Χαράλαμπος Κατσιβαρδάς
Χαράλαμπος Κατσιβαρδάς
Γιώργος Χαρβαλιάς
Γιώργος Χαρβαλιάς
Μανώλης Κοττάκης
Μανώλης Κοττάκης
Γιάννης Χ. Κουριαννίδης
Γιάννης Χ. Κουριαννίδης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ