Φοβήθηκαν τη μήνυση και άφησαν ασθενή με κορωνοϊό να φύγει από το Δρομοκαΐτειο!

Must Read

Ανησυχητικές διαστάσεις λαμβάνει η υπόθεση με τα δύο περιστατικά του κορωνοϊού που εντοπίστηκαν την Κυριακή σε ασθενείς στο Δρομοκαΐτειο, με αποτέλεσμα να σημάνει συναγερμός στις υγειονομικές Αρχές.

Όπως προέκυψε, αφού έκανε το τεστ ο ένας από τους δύο θετικούς ασθενείς, ο οποίος ήταν εντελώς ασυμπτωματικός, ζήτησε και έλαβε εξιτήριο, με αποτέλεσμα να φύγει από το νοσοκομείο!

Ο συγκεκριμένος ασθενής είχε πάει να νοσηλευτεί με τη θέλησή του, όπως ανέφερε τη Δευτέρα σε πρωινή εκπομπή ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) Μιχάλης Γιαννάκος. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι γιατροί δεν μπορούσαν να του αρνηθούν στο αίτημά του να φύγει από το νοσοκομείο, γιατί θα θεωρούνταν ποινικό αδίκημα και ο ασθενής θα μπορούσε να τους υποβάλει ακόμη και μήνυση!

Τόσο ο συγκεκριμένος ασθενής όσο και ο δεύτερος που έφτασε στο Δρομοκαΐτειο με εισαγγελική εντολή και βρέθηκε θετικός νοσηλεύονταν σε θάλαμο με περίπου 30 ασθενείς που έχουν διάφορα παθολογικά προβλήματα. Μάλιστα, ένας από τους νοσηλευομένους σε αυτό τον θάλαμο έκανε αιμοκάθαρση!

Επίσης, ερχόταν σε επαφή και με άτομα από το νοσηλευτικό προσωπικό. Σύμφωνα με τον κ. Γιαννάκο, σε αυτή την περίπτωση έχει μεγάλη σημασία η διαδικασία της ιχνηλάτησης. «Γι’ αυτό χρειάζεται ιχνηλάτηση, γιατί μπορεί να έχει γίνει διασπορά του ιού και αυτό το φοβόμαστε πολύ», τόνισε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.

Δεν έχει μόνιμο τόπο κατοικίας

Ωστόσο, έντονο προβληματισμό προκαλεί το γεγονός ότι ο ασθενής ο οποίος έφυγε δεν έχει δηλώσει μόνιμο τόπο κατοικίας, οπότε εξετάζεται το ενδεχόμενο να προκαλέσει ακόμα μεγαλύτερη εξάπλωση του ιού. Υπενθυμίζεται πως και τα δύο θετικά περιστατικά είναι αλλοδαποί από το κέντρο της Αθήνας και εισήχθησαν σε τμήμα οξέων περιστατικών στις 25 Σεπτεμβρίου.

Ο κ. Γιαννάκος επισήμανε ότι η γιατρός που ανέλαβε τους δύο ασθενείς αποφάσισε να τους κάνει το τεστ για τον ιό με δική της πρωτοβουλία, επειδή στο κέντρο εντοπίζεται αυξημένος αριθμός κρουσμάτων και ενημερώθηκε ότι οι δύο ασθενείς έμεναν σε κοινόβια.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This