Τα έκτακτα περιοριστικά μέτρα κατέστρεψαν τη… μυσταγωγία των πατσατζίδικων!

Must Read

Ένας από τους κλάδους της εστίασης που χτυπήθηκαν περισσότερο από τα περιοριστικά μέτρα και το υποχρεωτικό «λουκέτο» στις 12 τα μεσάνυχτα, είναι, αναμφίβολα, τα πατσατζίδικα – τα λεγόμενα «ξενυχτάδικα», δηλαδή τα εστιατόρια που εξυπηρετούν τις ανάγκες όσων δραστηριοποιούνται σε δουλειές της νύχτας, αλλά και στη διασκέδαση.

Τα παραδοσιακά πατσατζίδικα λειτουργούσαν ουσιαστικά στο ωράριο που σήμερα αποτελεί την… απαγορευμένη ζώνη – από τα μεσάνυχτα έως τις πρώτες πρωινές ώρες. Πλέον όμως το μόνο που μπορούν να κάνουν οι ιδιοκτήτες τους για να επιβιώσουν ώσπου να ξεπεραστεί η πολύμηνη κρίση του κορωνοϊού και να αρθούν τα περιοριστικά, μέτρα είναι να δουλεύουν μόνο με ντελίβερι.

Ο κορωνοϊός άλλαξε τα δεδομένα σε αυτό το ιδιαίτερο έδεσμα, όπως είπε στον Ρ/Σ Πρακτορείο 104,9 FM ο Δημήτρης Τσαρούχας, ιδιοκτήτης ενός από τα πιο παλιά πατσατζίδικα της Θεσσαλονίκης, από τα τραπέζια του οποίου έχουν περάσει πολλοί πολιτικοί και καλλιτέχνες. «Όταν μιλάμε για τον πατσά, μιλάμε για μια διαδικασία μυσταγωγίας! Δηλαδή αυτός που θα έρθει να φάει θέλει να καθίσει στο τραπέζι, να ακούει το μαχαίρι που κόβει τον πατσά να χτυπάει στο τεφλόν (παλαιότερα στο ξύλο), θέλει να μυρίσει το σκόρδο αναμεμειγμένο με το ξίδι. Πρόκειται για μια διαδικασία που αγαπούν οι ξενύχτηδες και τώρα συμβαίνει κάτι που δεν έχει συνηθίσει ο πελάτης, να τον παίρνει σε πακέτο», εξηγεί.

Χωρίς να υπάρχει λόγος

Σύμφωνα με τον κ. Τσαρούχα, τα πατσατζίδικα επλήγησαν χωρίς να υπάρχει λόγος: «Μπήκαμε στην ίδια κατηγορία με τα μπαρ όπου συνωστιζόταν κόσμος, κάτι που διαφέρει εντελώς από το να φάει κάποιος μια σούπα σε ένα τραπέζι, τηρώντας τις αποστάσεις και τις οδηγίες».

Ο κλάδος οργανώνεται σε τοπικό επίπεδο και 153 εστιάτορες αναζητούν τρόπους για να λειτουργήσουν σε ένα βιώσιμο περιβάλλον, ώστε να μην μπει λουκέτο στις περισσότερες επιχειρήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This