Κυριακή, 1 Νοεμβρίου 2020

Απίστευτη ταλαιπωρία στο Νοσοκομείο Κιλκίς: Εκ περιτροπής λειτουργεί ο αξονικός τομογράφος, καθόλου ο ψηφιακός μαστογράφος

Ανάγνωση: 2 λεπτά

Ντροπή! Αυτό που συμβαίνει, σχεδόν καθημερινά, στο Νοσοκομείο Κιλκίς, με τους ασθενείς που πρέπει να κάνουν αξονική αλλά και τους εργαζομένους, είναι μια απίστευτη ταλαιπωρία και εκθέτει ανεπανόρθωτα και το υπουργείο Υγείας.

Αναγκάζονται να κάνουν ένα μικρό ταξίδι ασθενείς και εργαζόμενοι στο νοσοκομείο για τη διενέργεια μιας αξονικής τομογραφίας, αφού αναζητούνται τομογράφοι στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης!

Στο πολύπαθο Νοσοκομείο του Κιλκίς υπάρχει μεν αξονικός τομογράφος, ωστόσο λειτουργεί… εκ περιτροπής, λόγω έλλειψης προσωπικού.

Σύμφωνα με τους εργαζομένους του Νοσοκομείου Κιλκίς, η κατάσταση αυτή θέτει σε κίνδυνο τη ζωή αφενός των ίδιων των ασθενών, αφετέρου και του προσωπικού, λόγω αυξημένων και αδικαιολόγητων δρομολογίων και διακομιδών για διενέργεια της εξέτασης σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης.

Επιπλέον, συνεπάγεται αδικαιολόγητη σπατάλη πόρων (οδοιπορικά), αλλά και ανθρώπινου δυναμικού (εργατοώρες μη παραγωγικές), σε μια δύσκολη περίοδο όσον αφορά τη διάθεση και των δύο παραγόντων.

Λόγω έλλειψης προσωπικού δεν λειτουργεί και ο ολοκαίνουργος ψηφιακός μαστογράφος του Κιλκίς (!), την ώρα που οι ελλείψεις σε ειδικότητες γιατρών είναι αρκετές. Πλήρωσε ο ελληνικός λαός τον ψηφιακό μαστογράφο για να παραμένει κλειστός!

Για όλα τα παραπάνω, αλλά και για άλλα διαχρονικά ζητήματα που αντιμετωπίζει το νοσοκομείο, οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου έκαναν έκκληση στον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια να σκύψει πάνω από τα προβλήματά τους, την ώρα που, όπως λένε, ο διοικητής του νοσοκομείου δεν έδειξε τη δέουσα προσοχή όταν του τέθηκαν τα ζητήματα, αλλά ούτε και ο υπουργός.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

Η δύναμή μας είστε εσείς! Γίνετε ενεργά δημοσιογράφοι του newsbreak.gr! Στείλτε μας ειδήσεις, βίντεο και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]