Τετάρτη 16/6/2021

«Κοψοχρονιά» με τιμές από 50 ευρώ ταχύπλοα σκάφη, θαλαμηγοί, ιστιοφόρα και άλλα φουσκωτά στη δημοπρασία του ΟΔΔΥ

Στην εκποίηση ταχύπλοων σκαφών, θαλαμηγών, ιστιοφόρων και άλλων φουσκωτών για ένα… κομμάτι ψωμί προχωρά ο πρώην ΟΔΔΥ την ερχόμενη Δευτέρα στις εγκαταστάσεις του στη Μαγουλέζα!

Οι τιμές είναι εξωφρενικά χαμηλές, αφού οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να αγοράσουν πολυτελή σκάφη με τιμή εκκίνησης τα… 50, αλλά και μέχρι τα 12.000 ευρώ!

Στη λίστα της δημοπρασίας, πρώτο είναι ένα ταχύπλοο με εξωλέμβιο κινητήρα Evinrude 90 ίππων, το οποίο είναι νηολογημένο στην Κέρκυρα, με τιμή εκκίνησης τα 400 ευρώ. Ένα ακόμα φουσκωτό σκάφος, μήκους 10 μέτρων με πολυεστερική γάστρα και δύο κινητήρες Mercury 400 ίππων, εκποιείται στη δημοπρασία του ΟΔΔΥ μόλις για 300 ευρώ!

Στη δημοπρασία θα εκποιηθεί αντί 500 ευρώ και ένα ταχύπλοο σκάφος μήκους 9,5 μέτρων με σημαία Ιταλίας, το οποίο φέρει δύο έσω έξω κινητήρες Mercruiser 200 ίππων. Οι υποψήφιοι αγοραστές θα έχουν την ευκαιρία να διεκδικήσουν αντί 300 ευρώ ένα ταχύπλοο σκάφος μήκους 5,2 και πλάτους 2,2 μέτρων, με εξωλέμβιο κινητήρα και ιπποδύναμη 115 ίππων. Σημειώνεται, ωστόσο, ότι το συγκεκριμένο σκάφος είναι μη κοινοτικό, οπότε επιβαρύνεται και με επιπλέον δασμούς.

Όσον αφορά τους λάτρεις της ιστιοπλοΐας, στη δημοπρασία θα έχουν και εκείνοι την ευκαιρία να διεκδικήσουν ένα ιστιοφόρο με ελληνικό νηολόγιο μήκους 9, πλάτους 2,83 και βάθους 1,46 μέτρων, το οποίο φέρει και εσωλέμβιο πετρελαιοκινητήρα Kubota ιπποδύναμης 21,7 Hp και εκποιείται με τιμή εκκίνησης τα 2.000 ευρώ.

Όσοι αναζητούν ένα γρήγορο αλλά και οικονομικό ταχύπλοο με ελληνικό νηολόγιο, ώστε να μην επιβαρυνθούν με επιπλέον δασμούς, τότε αναμένεται να καλύψει κάθε απαίτησή τους ένα πολυεστερικό σκάφος με μήκος 12,25 και πλάτος 3,48 μέτρα, το οποίο φέρει δύο έσω έξω κινητήρες πετρελαίου 600 ίππων. Η τιμή εκκίνησης έχει οριστεί στα 10.000 ευρώ!

Όπως προκύπτει από την ανακοίνωση του ΟΔΔΥ, η επίσκεψη των δημοπρατούμενων πλωτών επιτρέπεται από τις 7 έως και τις 9 Οκτωβρίου, κατόπιν συνεννόησης του αγοραστή με τα κατά τόπους λιμεναρχεία μετά τον διακανονισμό.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ