Έρχεται κακοκαιρία «εξπρές» με καταιγίδες, ομίχλη και θυελλώδεις νοτιάδες από Δευτέρα (video)

Must Read

Απότομη επιδείνωση του καιρού έρχεται από την Δευτέρα, 12 Οκτωβρίου, σύμφωνα με τις προβλέψεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, αλλά και με τα λεγόμενα των μετεωρολόγων, με τους τελευταίους να κάνουν λόγο για «κακοκαιρία – εξπρές», ικανή να δημιουργήσει προβλήματα.

Ειδικότερα, για αύριο, η ΕΜΥ αναφέρει πως αναμένονται αραιές νεφώσεις που γρήγορα στα δυτικά και τα βόρεια θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Στα δυτικά από το μεσημέρι θα εκδηλωθούν και καταιγίδες, που από το απόγευμα θα ενταθούν και πιθανόν κατά τόπους να είναι ισχυρές. Παράλληλα, η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη τις πρωινές ώρες και είναι πιθανό να σχηματιστούν κατά τόπους ομίχλες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 5, βαθμιαία στα πελάγη 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 και από το απόγευμα 8 μποφόρ.

Την Τρίτη, οι νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες θα συνεχιστούν σε Ιόνιο, ηπειρωτικά και βόρειο και ανατολικό Αιγαίο. Τα φαινόμενα που πιθανώς θα είναι κατά τόπους ισχυρά από το μεσημέρι και από τα δυτικά βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Στις υπόλοιπες περιοχές παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές. Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 6 με 7 μποφόρ, που βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς και θα εξασθενήσουν. Στα ανατολικά θα πνέουν νότιοι άνεμοι 5 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ και από το απόγευμα νοτιοδυτικοί με μικρή εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση ως προς τις μέγιστες τιμές της.

Εκτιμήσεις των μετεωρολόγων

Από την πλευρά του, ο μετεωρολόγος, Κλέαρχος Μαρουσάκης, κάνει λόγο για βαρομετρικό χαμηλό από τη βόρεια Ιταλία συνοδευόμενο από μέτωπα κακοκαιρίας, τα οποία αναμένεται να επηρεάσουν τη χώρα μας και από τα βορειοδυτικά από τις πρωινές – μεσημεριανές ώρες αύριο Δευτέρα με ισχυρές βροχές – καταιγίδες, χαλάζι αλλά και θυελλώδεις νοτιάδες.

«Σύμφωνα με τα δεδομένα από τα προγνωστικά μας μοντέλα, ένα γρήγορο πέρασμα από αυτά τα φαινόμενα θα δεχτούν οι περισσότερες περιοχές της χώρας μας. Από εκεί και μετά μεγάλη βαρύτητα θα πρέπει να δοθεί στο βόρειο και κεντρικό Ιόνιο, τα δυτικά ηπειρωτικά τμήματα, στη Θεσσαλία με έμφαση τα δυτικά και βόρεια τμήματα, στην ανατολική Μακεδονία, την Θράκη και τα νησιά του ανατολικού βορειοανατολικού Αιγαίου μιας και σε αυτές τις περιοχές εμφανίζεται υψηλός ο κίνδυνος πλημμυρικών φαινομένων ή άλλων προβλημάτων εξαιτίας της έντασης των φαινομένων» έγραψε χαρακτηριστικά ο μετεωρολόγος στον προσωπικό του λογαριασμό, στο facebook.

Όπως είπε ο Κλέαρχος Μαρουσάκης, η κακοκαιρία αυτή φαίνεται να ολοκληρώνει τη δράση της περίπου το απόγευμα της Τρίτης όπου τα φαινόμενα θα απασχολούν την βορειοανατολική χώρα και τα ανατολικά θαλάσσια τμήματα με ένα νέο αντίστοιχο κύμα κακοκαιρίας να μας επηρεάζει πολύ πιθανόν μέσα στην Πέμπτη.

«Η Αττική και η Θεσσαλονίκη φαίνεται να έχουν ένα γρήγορο πέρασμα από βροχές ή καταιγίδες από τις πρωινές ώρες της Τρίτης μέχρι και νωρίς περίπου το μεσημέρι της ίδιας ημέρας χωρίς όμως τα φαινόμενα λόγω και της μικρής τους διάρκειας να είναι σε θέση να προκαλέσουν σημαντικά προβλήματα. Παρόλα αυτά λόγω και της δόμησης των πόλεων αυτών και του μεγάλου πληθυσμού που φέρουν, καλό είναι να υπάρχει μία ετοιμότητα ως προς τα βασικά που πρέπει να κάνουμε και να γνωρίζουμε ως πολίτες και ως πολιτεία» κατέληξε.

Την ραγδαία αλλαγή του καιρού τόνισε και ο μετεωρολόγος, Σάκης Αρναούτογλου. Όπως είπε, οι πρώτες ενδείξεις της κακοκαιρίας θα φανούν τη Δευτέρα, αλλά την Τρίτη αναμένεται «σοβαρή επιδείνωση – αστραπή του καιρού». Ωστόσο, όπως σημειώνει ο ίδιος, ο καιρός γρήγορα θα χαλάσει και γρήγορα θα βελτιωθεί.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This