Με ελληνική συμμετοχή το πρώτο βραβείο για την «Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία» στο EU Datathοn 2020

Η εφαρμογή geoFluxus συνδέει περιφερειακούς παραγωγούς βιομηχανικών αποβλήτων με αντίστοιχες εγκαταστάσεις επεξεργασίας τους

Must Read

Πρώτο βραβείο με… ελληνικό χρώμα στο φετινό EU Datathon, καθώς η βραβευμένη εφαρμογή geoFluxus για την «Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία» είχε και ελληνική συμμετοχή.

Στο φετινό EU Datathοn, οι νικητές του οποίου ανακοινώθηκαν κατά τη διαδικτυακή τελετή λήξης της 18ης Ευρωπαϊκής Εβδομάδας των Περιφερειών και των Πόλεων, στην Πρόκληση 1 «Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία», νικήτρια αναδείχθηκε η εφαρμογή geoFluxus (Βέλγιο, Ελλάδα, Λιθουανία), η οποία συνδέει περιφερειακούς παραγωγούς βιομηχανικών αποβλήτων με αντίστοιχες εγκαταστάσεις επεξεργασίας αποβλήτων.

Στην Πρόκληση 2 «Μια οικονομία που λειτουργεί για τους ανθρώπους», νικήτρια ήταν η εφαρμογή Team FinLine (Ηνωμένο Βασίλειο), η οποία βοηθά τις μικρομεσαίες εταιρείες να εκτιμήσουν την οικονομική τους βιωσιμότητα και παρέχει δωρεάν προσαρμοσμένες συμβουλές για κατάλληλες επιχορηγήσεις και επενδυτικές επιλογές. Αυτή, μάλιστα, ήταν και η εφαρμογή που απέσπασε και το «Βραβείο του Κοινού».

Στην Πρόκληση 3 «Νέα ώθηση για την ευρωπαϊκή δημοκρατία» νικήτρια ήταν η εφαρμογή Next Generation Democracy (Δανία), η οποία στοχεύει στην αύξηση της συμμετοχής των πολιτών στην πολιτική συζήτηση, υποστηρίζοντας τη διαφάνεια και επιτρέποντας στους πολίτες να επικοινωνούν απευθείας με τους πολιτικούς.

Τέλος, στην Πρόκληση 4 «Μια Ευρώπη έτοιμη για την ψηφιακή εποχή» νικήτρια αναδείχθηκε η εφαρμογή Digital Forest Dryads of Copernicus (Ρουμανία), η οποία στοχεύει στην προστασία των δασών από την παράνομη υλοτομία, συνδυάζοντας τις σύγχρονες δορυφορικές εικόνες και δεδομένα, φασματική ανάλυση και μηχανική μάθηση.

Η μεγαλύτερη συμμετοχή στην ιστορία του διαγωνισμού

«Φέτος, είχαμε τη μεγαλύτερη συμμετοχή στην ιστορία του διαγωνισμού, με 121 υποψηφιότητες απ’ όλο τον κόσμο. Το μεγάλο ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε για τα ανοικτά δεδομένα, δείχνει ότι μπορούμε να αξιοποιήσουμε καλύτερα τον τεράστιο όγκο ανοικτών πληροφοριών που διαθέτουμε, πράγμα που σκοπεύουμε να κάνουμε για να βελτιώσουμε τη χάραξη της πολιτικής μας και κυρίως, τη ζωή των ανθρώπων», σχολίασε η Επίτροπος Συνοχής και Μεταρρυθμίσεων κυρία Ελίζα Φερέιρα.

«Συγχαίρω τις 12 ομάδες που έφτασαν στον τελικό, για τις εξαιρετικές ιδέες για συγκεκριμένα επιχειρηματικά μοντέλα και κοινωνικές επιχειρήσεις, που παρουσίασαν. Εμπνεύστηκαν κατάλληλες καινοτόμες προσεγγίσεις και λύσεις για να βοηθήσουν την Ευρώπη να αντιμετωπίσει σημαντικές προκλήσεις, αξιοποιώντας τα ανοικτά δεδομένα της Ε.Ε.», τόνισε ο Επίτροπος Προϋπολογισμού και Διοίκησης, κ. Γιοχάνες Χαν.

Το EU Datathon είναι ένας ετήσιος διαγωνισμός που καλεί ανθρώπους παθιασμένους με τα δεδομένα, να παρουσιάσουν καινοτόμες ιδέες σχετικά με τον τρόπο εκμετάλλευσης των ανοιχτών δεδομένων της Ε.Ε. Η φετινή διοργάνωση ήταν η 4η στην ιστορία του διαγωνισμού. Η τελική κατάταξη των νικητών για κάθε πρόκληση αποφασίστηκε από κριτική επιτροπή 25 εμπειρογνωμόνων.

Στον διαγωνισμό απονέμεται χρηματικό έπαθλο €100.000, καθώς και το «Βραβείο του Κοινού».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This