«Δίχτυ προστασίας» από τις υπηρεσίες Ασφαλείας σε γαλλικούς στόχους στην Αθήνα

Εντατικές περιπολίες της ΕΛ.ΑΣ. και διπλές σκοπιές στην πρεσβεία της Γαλλίας και στο Γαλλικό Ινστιτούτο

Must Read

«Δίχτυ ασφαλείας» έχουν απλώσει οι υπηρεσίες Ασφαλείας σε γαλλικούς στόχους στην Ελλάδα, σε εφαρμογή σχεδίου για την αποτροπή τρομοκρατικών επιθέσεων από μουσουλμάνους «μοναχικούς λύκους» που βρίσκονται εν υπνώσει στην Ελλάδα και ίσως δραστηριοποιηθούν μετά τις δύο επιθέσεις στη Νίκαια και την Αβινιόν, στη Γαλλία, και ακόμη μία στον σκοπό του γαλλικού προξενείου στην Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας.

Ήδη στις ελληνικές Αρχές έχει σημάνει συναγερμός και διατάχθηκε η ενεργοποίηση αυστηρών μέτρων για την προστασία στόχων γαλλικού ενδιαφέροντος. Ο επιχειρησιακός σχεδιασμός των υπηρεσιών Ασφαλείας περιλαμβάνει εντατικές περιπολίες από τα πληρώματα της ΕΛ.ΑΣ. και διπλές σκοπιές στην πρεσβεία της Γαλλίας στην Αθήνα, όπου είχε γίνει τρομοκρατική επίθεση πριν από τέσσερα χρόνια. Συγκεκριμένα, στις 10 Νοεμβρίου 2016 ένα ζευγάρι που επέβαινε σε δίκυκλο είχε πετάξει χειροβομβίδα στον εξωτερικό χώρο της πρεσβείας. Μάλιστα, την ευθύνη είχε αναλάβει η οργάνωση Επαναστατική Αυτοάμυνα.

Ανάλογα μέτρα έχουν ληφθεί και για το Γαλλικό Ινστιτούτο στην Αθήνα, ενώ υπό αστυνομική επιτήρηση βρίσκονται η πρεσβευτική κατοικία και μέλη της διπλωματικής αποστολής, αλλά και αντιπροσωπίες οχημάτων και επιχειρήσεις γαλλικών συμφερόντων.

Στοχευμένες αναφορές

Στελέχη της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας και της Κρατικής Ασφάλειας έχουν ενεργοποιήσει το πληροφοριακό τους δίκτυο με στοχευμένες αναφορές σε ισλαμικούς κύκλους. Οι ελληνικές Αρχές βρίσκονται σε ανοιχτή γραμμή ενημέρωσης με τους διαύλους συνεργασίας με τις αντίστοιχες γαλλικές μέσω των αξιωματικών συνδέσμων, ώστε να εντοπιστούν εγκαίρως δυνάμει τρομοκράτες που ενδέχεται να σχεδιάζουν στην ελληνική επικράτεια επιθέσεις ανάλογες με αυτές στη Γαλλία και να εξουδετερωθούν άμεσα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This