Σάββατο 24/7/2021

«Δίχτυ προστασίας» από τις υπηρεσίες Ασφαλείας σε γαλλικούς στόχους στην Αθήνα

Εντατικές περιπολίες της ΕΛ.ΑΣ. και διπλές σκοπιές στην πρεσβεία της Γαλλίας και στο Γαλλικό Ινστιτούτο

«Δίχτυ ασφαλείας» έχουν απλώσει οι υπηρεσίες Ασφαλείας σε γαλλικούς στόχους στην Ελλάδα, σε εφαρμογή σχεδίου για την αποτροπή τρομοκρατικών επιθέσεων από μουσουλμάνους «μοναχικούς λύκους» που βρίσκονται εν υπνώσει στην Ελλάδα και ίσως δραστηριοποιηθούν μετά τις δύο επιθέσεις στη Νίκαια και την Αβινιόν, στη Γαλλία, και ακόμη μία στον σκοπό του γαλλικού προξενείου στην Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας.

Ήδη στις ελληνικές Αρχές έχει σημάνει συναγερμός και διατάχθηκε η ενεργοποίηση αυστηρών μέτρων για την προστασία στόχων γαλλικού ενδιαφέροντος. Ο επιχειρησιακός σχεδιασμός των υπηρεσιών Ασφαλείας περιλαμβάνει εντατικές περιπολίες από τα πληρώματα της ΕΛ.ΑΣ. και διπλές σκοπιές στην πρεσβεία της Γαλλίας στην Αθήνα, όπου είχε γίνει τρομοκρατική επίθεση πριν από τέσσερα χρόνια. Συγκεκριμένα, στις 10 Νοεμβρίου 2016 ένα ζευγάρι που επέβαινε σε δίκυκλο είχε πετάξει χειροβομβίδα στον εξωτερικό χώρο της πρεσβείας. Μάλιστα, την ευθύνη είχε αναλάβει η οργάνωση Επαναστατική Αυτοάμυνα.

Ανάλογα μέτρα έχουν ληφθεί και για το Γαλλικό Ινστιτούτο στην Αθήνα, ενώ υπό αστυνομική επιτήρηση βρίσκονται η πρεσβευτική κατοικία και μέλη της διπλωματικής αποστολής, αλλά και αντιπροσωπίες οχημάτων και επιχειρήσεις γαλλικών συμφερόντων.

Στοχευμένες αναφορές

Στελέχη της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας και της Κρατικής Ασφάλειας έχουν ενεργοποιήσει το πληροφοριακό τους δίκτυο με στοχευμένες αναφορές σε ισλαμικούς κύκλους. Οι ελληνικές Αρχές βρίσκονται σε ανοιχτή γραμμή ενημέρωσης με τους διαύλους συνεργασίας με τις αντίστοιχες γαλλικές μέσω των αξιωματικών συνδέσμων, ώστε να εντοπιστούν εγκαίρως δυνάμει τρομοκράτες που ενδέχεται να σχεδιάζουν στην ελληνική επικράτεια επιθέσεις ανάλογες με αυτές στη Γαλλία και να εξουδετερωθούν άμεσα.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ