Γιατροί καταγγέλλουν: «Ξέχασαν στο ψυγείο κιβώτιο με 50 δείγματα κορωνοϊού- Τεράστιες ευθύνες του ΕΟΔΥ»

Δόθηκη απάντηση ότι δεν υπάρχει ειδοποίηση από το εργαστήριο... άρα είναι αρνητικά!

Must Read

Για ανευθυνότητα του ΕΟΔΥ κάνουν λόγο εργαζόμενοι ου Νοσοκομείου Λέρου και του Κέντρου Υγείας Πάτμου, Λειψών και Αγαθονησίου οι οποίοι προχώρησαν σε μια καταγγελία που προκαλεί αίσθηση. 

Έκπληκτο το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Κέντρου Υγείας Πάτμου παρέλαβε το Σάββατο 31 Οκτωβρίου μια κούτα με σχεδόν 50 δείγματα βιολογικού υλικού προς εξέταση για ανίχνευση κορωνοϊού, το οποίο όμως είχε ληφθεί δώδεκα ημέρες νωρίτερα!

Τα περίπου 50 δείγματα που είχαν ξεχαστεί στα ψυγεία του πλοίου για 12 ημέρες χωρίς κανένας να αναρωτηθεί τι απέγιναν, είχαν ληφθεί από υπαλλήλους του ΕΟΔΥ. Τα δείγματα αφορούσαν ασθενείς της Ψυχιατρικής Κλινική Λέρου, του ΠΙΚΠΑ και του Γηροκομείου Λέρου.

Στην κατάψυξη του πλοίου εδώ και 12 ημέρες

«Το υλικό παρέμεινε στην κατάψυξη του πλοίου εδώ και 12 ημέρες χωρίς να το αναζητήσει κάποιος. Επιπρόσθετα κατά την πάγια τακτική του ΕΟΔΥ σε ερώτηση της υπεύθυνης επιτροπής του Νοσοκομείου Λέρου για το αποτέλεσμα της ανίχνευσης στους ασθενείς μας, είχε δοθεί η απάντηση προ ημερών ότι δεν υπάρχει ειδοποίηση από το εργαστήριο, επομένως όλο το προς εξέταση υλικό είναι αρνητικό για τον ιό. Οι ευθύνες της Διοίκησης του Ε.Ο.Δ.Υ αλλά και της κυβέρνησης είναι τεράστιες, ως προς την προχειρότητα του μηχανισμού που έχει στηθεί, για την μεταφορά βιολογικών υλικών προς εξέταση και κατά συνέπεια στην ανίχνευση και πρόληψη της νόσου» τονίζουν οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου σε ανακοίνωσή τους.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This