Μετακινήσεις: Έριξαν «300αρι» σε χήρα που πήγαινε στο νεκροταφείο-Πρόστιμο και σε υπόδικο που δεν έστειλε SMS

Must Read

Viral έχει γίνει στα social media το χειρόγραφο σημείωμα που είχε μαζί της μια γυναίκα, η οποία επέβαινε σε λεωφορείο για να μπορέσει να μετακινηθεί. Οι αστυνομικοί που έκαναν έλεγχο, διαπίστωσαν αφενός ότι δεν φορούσε τη μάσκα της σωστά καθώς την είχε κατεβασμένη στο πηγούνι και αφετέρου τούς έδειξε το σημείωμα το οποίο έγραφε: το ονοματεπώνυμό της, τη διεύθυνση και ως λόγο μετακίνησης «πάω στο νεκροταφείο, είμαι χήρα» με τον κωδικό 6. Στη γυναίκα σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΑΝΤ1 «έκοψαν» πρόστιμο καθώς δεν δικαιολογείται η μετακίνηση στο νεκροταφείο.

Τσίμπησαν χωρίς SMS και υπόδικο

Πρόστιμο 300 ευρώ «έφαγε» και ένας  33χρονος υπόδικος σε γνωστή υπόθεση που αντιμετωπίζει κατηγορία ως μέλος εγκληματική οργάνωσης, γιατί εντοπίστηκε σε τυχαίο έλεγχο να έχει βγει στο δρόμο χωρίς να έχει έντυπη ή ηλεκτρονική άδεια μετακίνησης.

Ωστόσο, σύμφωνα με το dikastiko.gr, από την πλευρά του παραβάτη παρουσιάζεται ισχυρός αντίλογος:

-Πρώτον ο 33χρονος είχε νομική υποχρέωση να μεταβαίνει 3 φορές το μηνα στο Αστυνομικό Τμήμα Κουκακίου. Αυτό είναι απόρροια της ανάκρισης στην οποία υποβλήθηκε για το θέμα της εγκληματικής οργάνωσης, μετά το πέρας της οποίας αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους μέχρι τη δίκη του. Ένας από αυτούς ήταν να εμφανίζεται στο ΑΤ 3 φορές το μήνα: Κάθε 1η , 10η και 20η του μήνα.

-Χθες λοιπόν, 10 Νοεμβρίου,  με την ανακριτική διάταξη αν χείρας (που περιγράφει την υποχρέωση του να εμφανιστεί) εντοπίστηκε στη Λεωφόρο Βουλιαγμένης κατευθυνόμενος από Γλυφάδα στο Κουκάκι. Οι αστυνομικοί του ζήτησαν ή sms (περίπτωση 3 για μετάβαση σε δημόσια υπηρεσία)  ή έγγραφη άδεια μετακίνησης. Ο 33χρονος θεωρούσε πως διαθέτοντας την ανακριτική πράξη από την οποία προέκυπτε υποχρέωση  μετάβασης στο τμήμα ήταν καλυμμένος. Ο αστυνομικός πάλι όχι!

-Συνέπεια όλων αυτών ήταν να του επιβληθεί πρόστιμο 300 ευρώ ενώ πήγαινε σε μια ανελαστική υποχρέωση δικαστικής πράξης.

Ο συνήγορός του Κων/νος Γώγος αναφέρει πως πρόκειται για «ένα πραγματικό περιστατικό το οποίο μπορεί εύλογα να δημιουργήσει αγανάκτηση στο μέσο πολίτη.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This