Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου 2021

Δεκάδες κρούσματα σε γιατρό και ασθενείς ογκολογικής κλινικής – Αρνήθηκαν rapid tests σε συνοδούς!

Το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα προέκυψε σε τυχαίο προεγχειρητικό έλεγχο

Στα 15, μέχρι αυτή την ώρα, τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στην ογκολογική κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας. 

Ειδικότερα, από το βράδυ της Δευτέρας μέχρι και σήμερα Τετάρτη, σε σύνολο περίπου 30 νοσηλευόμενων έχουν εντοπιστεί 14 θετικοί ογκολογικοί ασθενείς, καθώς και ένας γιατρός της εν λόγω κλινικής.

Το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα σε νοσηλευμένο προέκυψε σε τυχαίο προεγχειρητικό έλεγχο τη Δευτέρα σε ογκολογικό ασθενή που νοσηλευόταν εδώ και κάποιες ημέρες στην κλινική, ο οποίος και μεταφέρθηκε στα Λοιμώδη.

Σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, στην ογκολογική κλινική τεστ γινόταν σε όποιον ασθενή παρουσίαζε πυρετική κίνηση ή άλλο σύμπτωμα. Σήμερα, δύο ημέρες μετά το πρώτο κρούσμα, ο ΕΟΔΥ έδωσε οδηγία να γίνουν rapid tests σε όλους τους νοσηλευόμενους, ενώ η κλινική θα κλείσει προκειμένου να γίνει απολύμανση, με τους ασθενείς και τους συνοδούς τους να μεταφέρονται στο τμήμα χημειοθεραπειών ή σε άλλα τμήματα και κλινικές του νοσοκομείου.

Δεν προβλέπεται

Στο μεταξύ, σύμφωνα με το e-thessalia.gr, μέχρι το βράδυ της Τρίτης, οπότε και τα επιβεβαιωμένα κρούσματα σε νοσηλευόμενους είχαν φτάσει τα πέντε, η οδηγία του ΕΟΔΥ ήταν να γίνουν rapid tests στο προσωπικό (βγήκαν αρνητικά), ενώ συνοδοί που ζήτησαν να υποβληθούν κι εκείνοι σε τεστ, έλαβαν από εκπροσώπους του ΕΟΔΥ την απάντηση «ότι δεν προβλέπεται για ασυμπτωματικούς».

Επιπλέον, τους είπαν πως, αν ήθελαν οπωσδήποτε να υποβληθούν στη διαδικασία προληπτικού ελέγχου, αυτό θα πρέπει να το κάνουν εκτός Νοσοκομείου (οι συνοδοί εφόσον βγουν από το Νοσοκομείο, δεν μπορούν να επιστρέψουν στους ασθενείς τους).

Να σημειωθεί ότι συνοδοί, όπως και επισκεπτήρια, απαγορεύονται τόσο στην ογκολογική, όσο και σε όλες τις υπόλοιπες κλινικές, εκτός από ειδικές περιπτώσεις ασθενών που δεν μπορούν να αυτοεξυπηρετηθούν.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ