Στις φυλακές Διαβατών η πρεμιέρα των νέων μέτρων κατά της πανδημίας στα Καταστήματα Κράτησης της χώρας

Ειδικές μονάδες με κλίνες αποκλειστικά για κρατούμενους σε δύο νοσοκομεία της Αττικής

Must Read

Από τις φυλακές στα Διαβατά Θεσσαλονίκης θα ξεκινήσει η εφαρμογή του νέου, ειδικού σχεδίου για την περαιτέρω θωράκιση των Καταστημάτων Κράτησης σε όλη τη χώρα.

Ειδικότερα, το νέο πλάνο περιλαμβάνει διενέργεια συνεχόμενων τεστ για κορωνoϊό, δημιουργία ειδικών μονάδων για κρατούμενους σε δύο νοσοκομεία της Αθήνας και διάθεση γιατρών και νοσηλευτών στις φυλακές, μέτρα τα οποία αποφασίστηκαν σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τετάρτης στο υπουργείο Υγείας, με αφορμή τη δραματική έξαρση των κρουσμάτων Covid-19, σύμφωνα με ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Αντεγκληματικής Πολιτικής.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι υφυπουργοί Υγείας και Προστασίας του Πολίτη, Βασίλης Κοντοζαμάνης και Λευτέρης Οικονόμου, οι γ.γ. Αντεγκληματικής Πολιτικής, Σοφία Νικολάου και Δημόσιας Υγείας, Παναγιώτης Πρεζεράκος και ο διοικητής της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας, Χρήστος Ροϊλός.

Αποφασίστηκαν τα εξής:

  • Κάθε εβδομάδα στους εργαζόμενους στα Καταστήματα Κράτησης θα διενεργούνται έλεγχοι.
  • Θα γίνονται τεστ στους κρατούμενους, με βάση συγκεκριμένο πρόγραμμα και βάζοντας σε απόλυτη προτεραιότητα τις φυλακές που εμφανίζουν υψηλό ιικό φορτίο.
  • Σε δύο νοσοκομεία της Αττικής δημιουργούνται ειδικές μονάδες με κλίνες για κρατούμενους οι οποίοι θα μεταφέρονται εκεί, εφόσον απαιτείται νοσηλεία τους.
  • Οι Υγειονομικές Περιφέρειες σε όλη τη χώρα θα παραχωρήσουν ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό στα κατά τόπους Καταστήματα Κράτησης.

Ειδικά για το Κατάστημα Κράτησης Διαβατών Θεσσαλονίκης, όπου παρουσιάζονται αυξημένα κρούσματα, αποφασίστηκε η αποστολή κλιμακίου του ΕΟΔΥ, το οποίο θα πραγματοποιήσει τεστ την Πέμπτη και την Παρασκευή.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This