Λοκντάουν: Ήρθε το 2ο και έπεται το 3ο και το 4ο

Must Read

Θα θυμάστε, όσοι παρακολουθείτε την αρθρογραφία μου, ότι την άνοιξη είχα γράψει ότι όχι απλά δεν τελειώσαμε με την κορωνοϊάδα τότε, αλλά ούτε καν είχαμε αρχίσει.

  • Από τον Νίκο Κιτσάκο
    Δικηγόρος/Διεθνολόγος
    Νομική Αθηνών/ΜΑs University of Geneva

Τώρα με το 2ο λοκντάουν ουσιαστικά ξεκινάμε την γερή επίθεση στα οικονομικά των πολιτών και την εφαρμογή όλων των απάνθρωπων μέτρων εναντίον της ατομικής ελευθερίας και αξιοπρέπειας.

Η πρόβα έγινε στο 1ο λοκντάουν και τώρα πιο οργανωμένα προχωράνε παγκόσμια στην υλοποίηση των στόχων τους, που επαναλαμβάνω ότι είναι ο μηδενισμός του παγκόσμιου οικονομικού κοντέρ.

Θα ήθελα να σας αναλύσω λίγο κάποιες κυβερνητικές «παραλείψεις» του προηγούμενου διαστήματος, οι οποίες θεωρώ ότι δικαιολόγησαν το 2ο λοκντάουν ή αν προτιμάτε προκάλεσαν το 2ο λοκντάουν:

* Το καλοκαίρι άνοιξαν τα σύνορα, με την δήθεν δικαιολογία της έλευσης τουριστών, με αποτέλεσμα η χώρα μας η οποία τον Μάιο είχε μηδενικά κρούσματα, ξαφνικά τον Αύγουστο να παρουσιάσει γεωμετρική αύξηση κρουσμάτων. Αυτό σημαίνει ότι, αν είχαμε μείνει εσωτερικά, θα είχαμε ξεμπερδέψει με τον κορωνοϊό, αλλά εμείς ουσιαστικά εισαγάγαμε κρούσματα. Σημειώνω επιπλέον ότι από τις μεγαλύτερες και πιο κορωνοϊοποιημένες ευρωπαϊκές χώρες (Γερμανία, Ισπανία, Γαλλία κλπ.) δεν απαιτούσαμε ότι καν την διενέργεια τεστ από τους τουρίστες, πριν μπουν στη χώρα μας. Όλο αυτό αμέλεια ή όχι;

* Το καλοκαίρι, παρότι γνώριζαν οι ειδικοί, ότι το βράδυ με την ανεξέλεγκτη διασκέδαση σε μπαρ και κέντρα διασκέδασης, υπήρχε μεγάλος κίνδυνος διασποράς κρουσμάτων, γιατί δεν τηρούνται βέβαια μέτρα αυτοπροστασίας από τους μεθυσμένους, αφήσαν το ωράριο χωρίς περιορισμό. Γιατί δεν έβαλαν ωράριο στα νυχτερινά μαγαζιά από το καλοκαίρι και το θυμήθηκαν αφού πήξαμε στα κρούσματα. Όλο αυτό αμέλεια ή όχι;

* Τις τελευταίες εβδομάδες, που τα κρούσματα πολλαπλασιάζονταν ανά εκατοντάδες, δεν έκλεισαν την μετακίνηση μεταξύ νομών, οπότε αφήναν πολίτες από κορωνοϊοπεριοχές να μετακινούνται σε άλλες και να μοιράζουν τον κορωνοϊό και εκεί που δεν υπήρχε. Είχαν επιπλέον αφήσει ανοιχτή την εστίαση σε νομούς π.χ. κοντά στην Αττική, ενώ στην Αττική την είχαν περιορίσει, με αποτέλεσμα οι Αθηναίοι να κυκλοφορούν από νομό σε νομό για να διασκεδάσουν και να μεταφέρουν τον κορωνοϊό. Όλο αυτό αμέλεια ή όχι;

* Όλο το καλοκαίρι, ενώ ήξεραν ότι τα νοσοκομεία δεν αντέχουν νέο κύμα κορωνοϊού, δεν έκαναν τίποτα για να τα θωρακίσουν. Τώρα θυμηθήκαν να κάνουν προσλήψεις και να φτιάξουν κρεβάτια. Χρήματα βέβαια είχαν πάρει από τους ευρωπαίους για την ανάπτυξη του νοσοκομειακού συστήματος. Όλο αυτό αμέλεια ή όχι;

Οι απαντήσεις στα παραπάνω είναι δικές σας.

Πρέπει επιπλέον να σας παραθέσω μία πραγματικότητα, αναφορικά με τα τεστ και τον τρόπο υπολογισμού των ημερήσιων κρουσμάτων.

Ένας πολίτης, που παθαίνει κορωνοϊό και επιβεβαιώνεται με τεστ, θα κάνει περίπου 2 εβδομάδες να θεραπευτεί. Στη διάρκεια αυτών των 2 εβδομάδων, θα κάνει τουλάχιστον άλλα 3 – 4 τεστ. Αυτοί λοιπόν θα τον ξαναγράψουν 3- 4 φορές σαν νέο κρούσμα.

Έχω και κάτι ακόμα να αναρωτηθώ μαζί σας.

Μου προξενεί τρομερή εντύπωση, που διεθνώς δεν έχει ξεκινήσει καμία έρευνα για τους λόγους και τους υπεύθυνους που προκάλεσαν τον κορωνοϊό. Η διεθνής κοινότητα δηλαδή δεν έχει αναζητήσει ευθύνες για το ποιοι φταίνε που δήθεν ξέφυγε ο κορωνοϊός από κάποιο εργαστήριο στην Κίνα. Στην Κίνα, η οποία ως διά μαγείας, δεν έχει κορωνοϊό.

Κλείνοντας να κάνουμε και λίγο πλάκα.

Οι ειδικοί φωστήρες των επιστημονικών κυβερνητικών επιτροπών, μας λένε τις τελευταίες μέρες το αμίμητο, ότι βγάζουν συμπεράσματα εξετάζοντας τα «κόπρανα» των Αθηναίων.

Δηλαδή το λοκντάουν είναι απόφαση «κοπρανοαναλύσεων»;

Photo: Aris Sfakianakis

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This