Δέκα κόκκινοι κάδοι ανακύκλωσης ρούχων και υποδυμάτων τοποθετήθηκαν σε διάφορα σημεία του Δήμου Γαλατσίου

Must Read

Σε μία ιδιαίτερα σημαντική δράση, προχώρησε ο Δήμος Γαλατσίου, με την τοποθέτηση δέκα κάδων ανακύκλωσης ρούχων, υποδημάτων, αξεσουάρ και λευκών ειδών σε συνεργασία με την εταιρία RECYCOM.

Όπως αναφέρει ο Δήμος σε σχετική ανακοίνωσή του, κάθε χρόνο υπολογίζεται ότι κάθε πολίτης της Ευρωπαϊκής Ένωσης αποσύρει από την ντουλάπα του δεκαπέντε κιλά ρουχισμού κάθε χρόνο. «Στα αστικά στερεά απόβλητα περιέχονται ποσότητες αποβλήτων ρουχισμού (ρούχα, λευκά είδη, τσάντες, παπούτσια κλπ), οι οποίες προσεγγίζουν περίπου το 3% κατά βάρος. Η δημιουργία δικτύου συλλογής ενδυμάτων και υποδημάτων στον Δήμο Γαλατσίου, έχει ως στόχο την άμεση μείωση των σύμμικτων απορριμμάτων στις περιοχές του Δήμου, την επαναχρησιμοποίηση των ρούχων και την ανακύκλωση των υλικών όσων ρούχων δεν είναι κατάλληλα καθώς ένα μεγάλο μέρος των ειδών ρουχισμού καταλήγουν στον ΧΥΤΑ και σας ζητούμε να γίνετε κι εσείς αρωγοί στην προσπάθειά μας για μια νοικοκυρεμένη διαχείριση των αποβλήτων του Δήμου μας» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Με την τοποθέτηση των κόκκινων κάδων, οι κάτοικοι της πόλης θα έχουν την δυνατότητα να διατηρήσουν την δωρεά ενδυμάτων και υποδημάτων στις κοινωνικές δομές, οι οποίες τα έχουν ανάγκη. Οι ποσότητες που δεν μπορούν να οδηγηθούν στις κοινωνικές δομές θα πρέπει να τοποθετούνται στους κόκκινους κάδους.

Οι δέκα κόκκινοι κάδοι τοποθετήθηκαν στο ΚΕΠ, στον παράδρομο Πρωτοπαπαδάκη & Προφήτου Ηλία, στην Λεωφόρο Γαλατσίου στο ύψος Ζαΐρα, στην οδό Ναρκίσου και Ιων. Φωκά, στο 4ο Λύκειο, στο 3ο Λύκειο, στην οδό Αιγοσθενών & Αλκυόνης, στην οδό Βαλτετσίου & Ρεθύμνης, στην οδό Μαραθώνος & Αχιλλέως και στο 4ο Γυμνάσιο.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This