Στη φυλακή ο ιερέας-πρώην πρόεδρος για τη “μαύρη τρύπα” στο Γηροκομείο Αθηνών

Must Read

Το δρόμο για την φυλακή θα πάρει ο πρώην πρόεδρος του Γηροκομείου Αθηνών ιερέας Προκόπιος Μπούμπας ο οποίος καταδικάστηκε ομόφωνα από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών σε κάθειρξη 16 ετών και 6 μηνών για απιστία και υπεξαίρεση κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση.

Το δικαστήριο έκανε δεκτή την καταδικαστική πρόταση της Εισαγγελέως της Έδρας σε βάρος του πρώην προέδρου Προκόπιου Μπούμπα και των τότε μελών της διοίκησης του Γηροκομείου Αντώνιο Διονυσόπουλο και Εμμανουήλ Γρινιεζάκη, κρίνοντας ότι προκάλεσαν ζημιά εκατομμυρίων ευρώ, με χρέη στο Δημόσιο, τους εργαζομένους και προμηθευτές.
Η δίκη για την κατασπατάληση της περιουσίας του Γηροκομείου, είχε διαρκέσει σχεδόν δύο χρόνια.
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, οι τρεις υπεύθυνοι του Ιδρύματος άφησαν αναξιοποίητα ακίνητα που ανήκουν στο Γηροκομείο. Είτε δεν τα μίσθωναν αφήνοντας τα ασυντήρητα, είτε τα μίσθωναν σε πρόσωπα του κύκλου τους με μικρό οικονομικό τίμημα.
Στη δικογραφία αναφέρεται ότι ποσά που ξεπερνούν τα 10 εκατομμύρια ευρώ είχαν αναληφθεί από λογαριασμούς του ιδρύματος με αδιαφανείς διαδικασίες, ενώ σε λογαριασμούς των κατηγορουμένων είχαν εντοπιστεί ποσά έως 200.000 ευρώ που δεν δικαιολογούνταν από τα εισοδήματα που δήλωναν.
Την απόφαση έλαβαν η πρόεδρος Χριστίνα Τζίμα και οι Εφέτες Αμαλία Βασιλοπούλου και Σουλτάνα Κρυστάλλη, με σύμφωνη καταδικαστική πρόταση της εισαγγελέως Ελένης Βασιλειάδου.
Η εισαγγελική λειτουργός είχε αναφερθεί διεξοδικά στην πλήρη απαξίωση των ακινήτων «που μισθώνονταν κατά βούληση του Μπούμπα».
Επίσης, είχε επισημάνει την κοινή γραμμή που είχαν οι τρεις κατηγορούμενοι όσον αφορά τη διαχείριση των ακινήτων. «Είχαν προαποφασίσει και συνεννοηθεί να μη γίνει καμία εκμετάλλευση ακινήτων», ενώ «όλες οι ενέργειες έγιναν μετά τις καταγγελίες της Πολυξένης Πραστάκου», ανέφερε σχετικά.
Δεν δόθηκε ανασταλτικό
Το δικαστήριο δεν έδωσε ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έκτιση της ποινής του πρώην προέδρου του Γηροκομείου. Εναντίον του θα εκδοθεί ένταλμα σύλληψης για να οδηγηθεί στη φυλακή.
Ένοχοι κρίθηκαν για τα ίδια αδικήματα οι άλλοι δύο συγκατηγορούμενοι του. Στον πρώην γραμματέα του ιδρύματος Αντώνιο Διονυσόπουλο επιβλήθηκε κάθειρξη 13 ετών και 2 ετών και στον σύμβουλο-ταμία Εμμανουήλ Γρινιεζάκη ποινή 9 ετών και δύο μηνών. Η ποινή τους έχει ανασταλτικό χαρακτήρα μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσής σε δεύτερο βαθμό.
Μετά την καταδίκη των τριών πρώην στελεχών του Γηροκομείου, είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο άσκησης ποινικής δίωξης και στα άλλα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ιδρύματος κατά το επίδικο διάστημα. Τα πρακτικά της δίκης αναμένεται να αποσταλούν προς διερεύνηση στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This