Τα ελληνικά πανεπιστήμια χτυπούν την «πόρτα» των ΗΠΑ

Must Read

Τρόπους θεμελίωσης μιας σταθερής συνεργασίας που μπορεί στο μέλλον να διευρυνθεί με όφελος για το ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα, τα εγχώρια πανεπιστημιακά ιδρύματα και κατ’ επέκταση και για την ελληνική οικονομία αναζητούν Ελλάδα και ΗΠΑ. Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως επισκέφθηκε σήμερα το μεσημέρι τον Αμερικανό Πρέσβη στην Αθήνα, κ. Τζέφρι Πάιατ. Φαινομενικά η συνάντηση φάνταζε εθιμοτυπική, ωστόσο είναι ενδεικτική του προσανατολισμού της νέας κυβέρνησης και της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας.

Η Νίκη Κεραμέως ενημέρωσε τον Τζέφρι Πάιατ ότι προτεραιότητες της κυβέρνησης στον τομέα αρμοδιότητάς της, μεταξύ των οποίων η απελευθέρωση των σχολικών μονάδων από το σφιχτό εναγκαλισμό του υπουργείου Παιδείας, η ενίσχυση της αυτονομίας και της εξωστρέφειας των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων, η διεύρυνση της δυνατότητας δημιουργίας ξενόγλωσσων προπτυχιακών τμημάτων, η στήριξη της τεχνολογικής εκπαίδευσης και της επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης.

Τα όσα ανέφερε η υπουργός Παιδείας είναι ενδεικτικά της σπουδής που αποδίδει στο να μετατρέψει το βαλτωμένο -από την τετραετία ΣΥΡΙΖΑ- εκπαιδευτικό σύστημα με ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό ανταγωνιστικό μοντέλο, το οποίο θα μπορέσει να προσελκύσει προπτυχιακούς μεταπτυχιακούς φοιτητές και -γιατί όχι στο μέλλον- προπτυχιακούς φοιτητές όταν δημιουργηθούν και ξενόγλωσσα προπτυχιακά προγράμματα που θα είναι ανταγωνιστικά και ελκυστικά.

Ο Πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα από την δική του πλευρά ανέδειξε ζητήματα που ενδιαφέρουν ιδιαιτέρως τη χώρα του, όπως η διεύρυνση των ανταλλαγών υποτρόφων και φοιτητών μεταξύ Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων, η δυνατότητα για Αμερικανούς φοιτητές να συμμετάσχουν σε εκπαιδευτικά προγράμματα στην Ελλάδα σε θεματικές όπου η χώρα μας κατέχει ιδιαίτερη τεχνογνωσία, όπως η ναυτιλία, και η εν γένει προώθηση του στρατηγικού διαλόγου μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ σε θέματα Παιδείας.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This