Παρασκευή, 5 Μαρτίου 2021

Οι Ένοπλες Δυνάμεις ενισχύουν το ΕΣΥ για την μάχη κατά του κορωνοϊού

Τα στρατιωτικά νοσοκομεία μπαίνουν στην μάχη κατά του Covid-19.

Συνεχίζεται η σιωπηρή προσφορά των Ενόπλων Δυνάμεων στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, προκειμένου αυτό να καταφέρει να ανταπεξέλθει στις έκτακτες ανάγκες αντιμετώπισης της πανδημίας, με δεδομένη την ελειμματική – αν μη τι άλλο προσοχή – του είχε δοθεί τα τελευταία μνημονιακά χρόνια.

Tο ΓΕΕΘΑ σε συνεννόηση με το ΥΠΕΘΑ, από την έναρξη της πανδημίας COVID- 19 παρακολουθεί, συντονίζει και συμμετέχει ενεργά με δράσεις. Χαρακτηριστικό είναι ότι προκειμένου να μην επιβαρυνθεί το ΕΣΥ με κρούσματα μεταξύ στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των οικογενειών τους σε επίπεδο Στρατιωτικών Νοσοκομείων εξασφαλίστηκαν οι κατάλληλοι χώροι, υλικά και μέσα για την υψηλού επιπέδου παροχή υπηρεσιών υγείας στο προσωπικό των ΕΔ και των οικογενειών τους.

Φυσικά κλίνες διατέθηκαν και στο ευρύτερο κοινωνικό σύνολο, καθώς οι Ένοπλες Δυνάμεις μόνον αποκομμένες από αυτό δεν είναι. Στο χρονικό διάστημα που διανύουμε τώρα για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών περιστατικών COVID-19 διατίθενται στο Υπουργείο Υγείας 35 απλές κλίνες νοσηλείας και 18 κλίνες ΜΕΘ στα 401 ΓΣΝΑ, 424 ΓΣΝΕ, ΝΝΑ, 251 ΓΝΑ Στρατιωτικά Νοσοκομεία, ενώ παράλληλα συνεχίζεται η διάθεση κλινών – ΜΕΘ για την κάλυψη γενικών περιστατικών του ΕΚΑΒ. Ειδικά για την Θεσσαλονίκη, στο 424 ΓΣΝΕ διατίθενται δύο κλινικές των 28 κλινών κάθε μία για τη μεταφορά των περιστατικών των Αγγειοχειρουργικών- Νευροχειρουργικών-Χειρουργικών κλινικών (μη COVID) του Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ, προκειμένου οι αντίστοιχες κλινικές του ΑΧΕΠΑ να διατεθούν για ασθενείς με λοίμωξη από κορωνοιό, ασθενοφόρο αλλά και εξελίσσεται η ανάπτυξη μιας υγειονομικής μονάδας εκτάκτων αναγκών στον προαύλιο χώρο του νοσοκομείο. 232 στελέχη του Υγειονομικού έχουν διατεθεί στην Γ.Γ. πολιτικής προστασίας, τον ΕΟΔΥ, Περιφέρειες και στα σύνορα.

Δεν περιορίζεται εκεί η προσφορά των Ενόπλων Δυνάμεων, καθώς όπως σημείωσε ο Ν. Παναγιωτόπουλος στην Βουλή, απαντώντας σε ερώτηση βουλευτών του ΚΚΕ «τα στρατιωτικά εργοστάσια συνεχίζουν την παρασκευή και διάθεση αντισηπτικών διαλυμάτων προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι διαρκώς αυξανόμενες ανάγκες, εξαιτίας της ανοδικής τάσης που παρουσιάζει η υγειονομική κρίση».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ