Απίστευτο! Στη ναυτική Ελλάδα πνίγεται ένας άνθρωπος την ημέρα!

Must Read

Από την αρχή του τρέχοντος έτους μέχρι και τις 24 Ιουλίου, 152 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από πνιγμό στην Ελλάδα, σύμφωνα με στοιχεία της Διεύθυνσης Λιμενικής Αστυνομίας του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος, δηλαδή σχεδόν ένας άνθρωπος την ημέρα.

Επιπλέον, σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία της ίδιας υπηρεσίας, οι βεβαιωμένοι πνιγμοί στις θαλασσιές περιοχές της πατρίδας μας για το 2018, ανέρχονται σε 294, γεγονός που καθιστά σχεδόν επιβεβλημένες τις δράσεις για την πρόληψη των πνιγμών στη θάλασσα.

«Το Αρχηγείο Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος υλοποιεί δράσεις στην κατεύθυνση της προστασίας της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα», αναφέρει ο εκπρόσωπος Τύπου του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, Πλοίαρχος Νικόλαος Λαγκαδιανός, προσθέτοντας πως, «το Αρχηγείο μας, δίνει μεγάλη σημασία και προτεραιότητα στην πρόληψη. Από το 2011 μέχρι σήμερα χιλιάδες μαθητές δημοτικών σχολείων και γυμνασίων ενημερώνονται από στελέχη του Λ.Σ. για τους κινδύνους στη θάλασσα, μέσω ενός διαδραστικού προγράμματος, που φέρει τον τίτλο: “ΠΡΟΣΕΧΩ – ΜΑΘΑΙΝΩ – ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ”».

Ειδικότερα, σύμφωνα με στοιχεία της αρμόδιας Διεύθυνσης Λιμενικής Αστυνομίας του Αρχηγείου Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ., για το χρονικό διάστημα από το 2011 έως και τον Σεπτέμβριο του 2018, έχουν ενημερωθεί από στελέχη του Λιμενικού Σώματος, συνολικά πάνω από 150.000 μαθητές σε Δημοτικά Σχολεία της Αττικής και της υπόλοιπης χώρας.

Τέλος, ο κ. Λαγκαδιανός τόνισε ότι, «ως λουόμενοι, θα πρέπει πάντα να “επιστρατεύουμε” την κοινή λογική, χωρίς να παρασυρόμαστε από τη χαρά που προσφέρει η θάλασσα και να κάνουμε υπερβολές. Δηλαδή να ακολουθούμε απλούς κανόνες που μπορούν όμως να μας σώσουν τη ζωή: να μην κολυμπάμε αμέσως μετά το φαγητό, ή υπό την επήρεια αλκοόλ, να έχουμε ως γονείς πάντα την προσοχή μας στα μικρά παιδιά, ενώ ιδιαίτερη προσοχή χρειάζονται οι ηλικιωμένοι και ιδιαίτερα όσοι έχουν βεβαρυμένο ιατρικό ιστορικό».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This