Νέα διακοπή στην πολύκροτη δίκη για την ανθρωποκτονία από αμέλεια της 4χρονης Μελίνας

Η κατηγορούμενη αναισθησιολόγος δήλωσε ξαφνική αδιαθεσία

Must Read

Η «ξαφνική αδιαθεσία» της αναισθησιολόγου Νεκταρίας Πολάκη, η οποία κατηγορείται για ανθρωποκτονία από αμέλεια, έγινε την Τρίτη αιτία για νέα διακοπή στη δίκη για τον θάνατο της 4χρονης Μελίνας Παρασκάκη, η οποία ξεψύχησε έπειτα από εγχείρηση για κρεατάκια τον Δεκέμβριο του 2015.

Στην εξαδέλφη του πρώην υπουργού Παύλου Πολάκη αποδίδονται ευθύνες στο στάδιο της μετεγχειρητικής διαχείρισης της διαδικασίας αφύπνισης της άτυχης μικρούλας.

Η δίκη στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου διακόπηκε για την Τρίτη 8 Δεκεμβρίου, ενώ είχε μπει στην τελική ευθεία, καθώς χθες επρόκειτο να πραγματοποιηθεί η απολογία της κατηγορουμένης: «Αναδείχθηκαν όλα τα ζητήματα, τα οποία είχαν να κάνουν τόσο με την εξέλιξη του περιστατικού κατά το χειρουργείο, όσο και μετεγχειρητικά», είχε δηλώσει πριν από λίγες εβδομάδες στο Κρήτη TV η εκ των συνηγόρων υπεράσπισης της κατηγορούμενης, Αλεξάνδρα Σπανάκη. «Αυτό που εγώ ακόμα δεν έχω εντοπίσει ούτε σαν υποψία είναι την πράξη ή παράλειψη που οδήγησε στο θάνατο της άτυχης Μελίνας», είχε επισημάνει από την πλευρά του ο έτερος συνήγορος υπεράσπισης, Γιώργος Στειακάκης.

Διαβάστε επίσης: Με τις καταθέσεις των γιατρών συνεχίστηκε η πολύκροτη δίκη της αναισθησιολόγου, υπεύθυνης για το χαμό της μικρής Μελίνας

Όμως, σε δηλώσεις του πριν από μερικές εβδομάδες, ο δικηγόρος της οικογένειας Παρασκάκη, Γιώργος Κοκοσάλης, είχε πει: «Για μας η τραγική αμέλεια εστιάζεται στο γεγονός ότι επί 20 λεπτά το παιδί χαροπάλευε, πάλευε με τον βρογχόσπασμο. Η Μελίνα είχε, απ’ ό,τι φαίνεται και απ’ ό,τι μας έχει κοινοποιήσει η τεχνική μας σύμβουλος, έναν οδυνηρό θάνατο, “σταθμευμένη” στην άκρη του χειρουργικού θαλάμου, και, όταν πλέον αποφάσισε κάποιος να ασχοληθεί μαζί της, δηλαδή η κατηγορούμενη, ήταν ήδη αργά».

Περιμένουν τη δικαίωση

Τον Σεπτέμβριο, κατά την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας, είχε προκαλέσει συγκίνηση ο τραγικός πατέρας της μικρής Μελίνας, Μάνος Παρασκάκης, ο οποίος μαζί με τη γυναίκα του έκαναν επί πέντε χρόνια υπομονή περιμένοντας τη δικαίωση για τον άδικο θάνατο της κορούλας τους. «Το παιδί μας έγινε θυσία για να αλλάξουν κάποια πράγματα στον προεγχειρητικό έλεγχο των παιδιών, την εκπαίδευση των αναισθησιολόγων, αλλά και τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζεται ο βρογχόσπασμος στα παιδιά», είχε πει χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This