Υπόθεση «Noor 1»: Με καθυστέρηση 2 ετών θα καταθέσει μάρτυρας!

Επισπεύδεται η διαδικασία για την ολοκλήρωση της δικογραφίας

Must Read

«Υπάρχουν εντάλματα συλλήψεων της Interpol για ανθρώπους που βρίσκονται μέσα σε μια ναυτιλιακή εταιρεία που εμπλέκεται στο Noor 1». Τι λέει για την εμπλοκή του Βαγγέλη Μαρινάκη.

Με παρέμβαση του Αρείου Πάγου και με καθυστέρηση δύο ετών δόθηκε το “πράσινο φως” και θα καταθέσει ο μάρτυρας Βασίλης Γεωργιάδης για την πολύκροτη υπόθεση της μεταφοράς 2,1 τόνων ηρωίνης με το πλοίο «Noor 1» στο πλαίσιο της δεύτερης δικογραφίας στην οποία εμπλέκονται ο εφοπλιστής Βαγγέλης Μαρινάκης και συνεργάτες του.

Η δικογραφία εκκρεμεί στο γραφείο του Ανακριτή Διαφθοράς Πειραιά από τον Μάρτιο του 2018, όταν η τότε προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πειραιά Ειρήνη Τζίβα άσκησε ποινικές διώξεις σε βάρος του Β. Μαρινάκη και τριών ακόμα ατόμων για κατοχή, διακίνηση, αποθήκευση, χρηματοδότηση μεταφοράς ναρκωτικών ουσιών και σύσταση εγκληματικής οργάνωσης σε βαθμό κακουργήματος.

Ο κ. Γεωργιάδης που διαμένει μόνιμα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, είχε επικοινωνήσει τηλεφωνικά για πρώτη φορά με την τότε ανακρίτρια Καλλιόπη Μάνδακα στις 2 Νοεμβρίου 2018 προκειμένου να καταθέσει στοιχεία που έχει για την υπόθεση. Όμως από τότε ξεκίνησε ένας …φαύλος κύκλος διαβουλεύσεων ως προς το που και πότε θα ληφθεί η κατάθεση.

Ο μάρτυρας που απασχολείται επαγγελματικά με το πετρέλαιο, είχε καταδικαστεί για υπόθεση οικονομικής φύσεως, εξέτισε την ποινή του στη φυλακή, αλλά είναι σε ισχύ η απαγόρευση εξόδου από την χώρα. Ο εύκολος τρόπος για να καταθέσει θα ήταν στον εκεί Έλληνα Πρόξενο που μπορεί να έχει ανακριτικά καθήκοντα στο πλαίσιο διερεύνησης ποινικής υπόθεσης. Η ανακρίτρια Μάντακα έδωσε εντολή με έγγραφό της στο προξενείο και συγκεκριμένο ερωτηματολόγιο, να πάει να καταθέσει στο προξενείο.

Στις 5 Δεκεμβρίου 2018 επικοινώνησε με τον πρόξενο για να συνεννοηθεί για την κατάθεση. Όμως, όπως καταγγέλλει σε συνεντεύξεις του ο κ. Γεωργιάδης, μισή ώρα μετά τη συνομιλία του με τον πρόξενο, επικοινώνησε μαζί του δημοσιογράφος ρωτώντας τον τι στοιχεία έχει για την υπόθεση. Μετά από την διαρροή, ο κ. Γεωργιάδης επικοινώνησε με την ανακρίτρια η οποία του δήλωσε ότι θα πήγαινε η ίδια στο Ντουμπάι για να πάρει κατάθεση.

Όταν επικοινώνησε μαζί της το Μάρτιο του 2019, φέρεται ότι του είπε ότι είχε καταθέσει έγγραφο, για να εγκριθεί από τον Αρειο Πάγο η μετάβαση της στο εξωτερικό. Λίγους μήνες μετά, η ανακρίτρια παραιτήθηκε από το δικαστικό σώμα και δεν πήγε ποτέ στο Ντουμπάι για τη λήψη της μαρτυρικής κατάθεσης…

Ακολούθησε νέα επικοινωνία του κ. Γεωργιάδη με το νέο Ανακριτή Διαφθοράς Ιωάννη Πετρόπουλο ο οποίος -όπως αναφέρει ο ίδιος σε συνέντευξη του στην εφημερίδα “Αυγή” αρνήθηκε να του μιλήσει.

Ακολούθησε η δημοσιοποίηση του αιτήματος του να καταθέσει για την υπόθεση του “Noor 1” στην εκπομπή “Δίκη” στον τηλεοπτικό κανάλι Open και η παρέμβαση του Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου αρμόδιου για τις υποθέσεις ναρκωτικών Ισίδωρου Ντογιάκου. Τελικά μετά από αλλεπάλληλες διαβουλεύσεις ο μάρτυρας θα καταθέσει στον Έλληνα πρόξενο στο Ντουμπάι, με εντολή του Ανακριτή Διαφθοράς Πειραιά Ιωάννη Πετρόπουλου ο οποίος σημειωτέον δύο φορές, τον Ιούνιο και το Νοέμβριο, αιτήθηκε να μετατεθεί στην Χαλκίδα και την Αθήνα.

Ο Άρειος Πάγος έκανε δεκτό το αίτημα μετάθεσης του στην Αθήνα αλλά αφού ολοκληρώσει την πολύκροτη υπόθεση του “Noor 1”. Έτσι επισπεύδεται η διαδικασία για την ολοκλήρωση της δικογραφίας και θα καταθέσει ο μάρτυρας Β. Γεωργιάδης, έστω με καθυστέρηση δύο ετών…

Τι λέει ο μάρτυρας για την εμπλοκή Μαρινάκη

Στη συνέντευξη του στην εφημερίδα “Αυγή” ο Β. Γεωργιάδης προϊδέασε ως προς το τι θα καταθέσει για την εμπλοκή του Βαγγέλη Μαρινάκη στην υπόθεση του “Noor 1”.
Δεν τον κατονομάζει αλλά ουσιαστικά τον “φωτογραφίζει” ουσιαστικά λέγοντας πως επιχειρηματίας είχε πάει στο Ντουμπάι για να “στηθεί” στον χώρο των πετρελαίων.

Συμπτωματικά κάτι ανάλογο έχει ήδη καταθέσει ο καταδικασθείς στην υπόθεση της μεταφοράς των 2,1 τόνων ηρωίνης Ευθύμιος Γιαννουσάκης ο οποίος είχε περιγράψει πως κατά το επίδικο διάστημα ο Β. Μαρινάκης είχε μεταβεί στα Εμιράτα για μπίζνες στον κλάδο των πετρελαίων.

Από την πλευρά του ο Β. Γεωργιάδης δήλωσε στη συνέντευξη του στην εφημερίδα:
“Ο χώρος της ναυτιλίας είναι μεγάλος αλλά είναι και πολύ μικρός. Όλοι γνωριζόμαστε. Ο επιχειρηματίας για τον οποίον γίνεται λόγος είχαμε μάθει τότε ότι είχε εμφανιστεί στο Ντουμπάι και έψαχνε κάποιες άκρες για να «στηθεί» εδώ. Αυτό, βέβαια, δεν σημαίνει ότι εμπλέκεται στην ιστορία. Εγώ δεν το πιστεύω. Μπορεί και να ήθελε να μεταφέρει πετρέλαια. Και το πλοίο, το “Noor”, για μεταφορά πετρελαίου ναυλώθηκε. Βέβαια, όσοι το είδαμε, καταλάβαμε αμέσως ότι είναι πολύ μικρό, δεν χωρούσε πετρέλαιο, οι δεξαμενές του δεν άντεχαν, ήταν πολύ μικρό και πολύ παλιό. Το πλοίο αυτό δεν κατέβηκε εδώ για πετρέλαια. Και ο προορισμός του δεν ήταν η Ελευσίνα, όπου βρέθηκε, αλλά η Πάτρα. Υπάρχει συγκεκριμένη κίνηση χρήματος για να φτιαχτεί το βαπόρι και να ναυλωθεί. Στο Ντουμπάι υπάρχουν πλοία που μπορούν να μεταφέρουν πετρέλαιο, ακόμα και λαθραίο. Δεν υπάρχει λογική να φέρουν ένα πλοίο που δεν μπορεί να κουβαλήσει πετρέλαιο από την Ελλάδα. Καταλάβαμε όλοι εξαρχής ότι επρόκειτο για άλλο φορτίο”.

Και συμπληρώνει σε άλλο σημείο της συνέντευξης του:
“Υπάρχουν εντάλματα συλλήψεων της Interpol για ανθρώπους που βρίσκονται μέσα σε μια ναυτιλιακή εταιρεία που εμπλέκεται στο Noor 1”.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, οι ελληνικές διωκτικές αρχές αγνοούν τα εντάλματα συλλήψεων που αναφέρει ο κ. Γεωργιάδης. Αναμένεται με ενδιαφέρον η κατάθεση του και αν μπορέσει να ρίξει …φως στην πολύκροτη υπόθεση του ναρκόπλοιου αλλά και την τυχόν εμπλοκή του γνωστού εφοπλιστή…

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This