Κυριακή, 17 Ιανουαρίου 2021

Σοβαρή καταγγελία για αναίτια απόλυση και εκφοβισμό μητέρας τριών παιδιών από μεγάλη αλυσίδα σούπερ μάρκετ (video)

«Οι εργοδότες πράττουν όπως επιθυμούν, με την απόλυση να μπορεί να έρθει ανά πάσα στιγμή και δίχως αποζημίωση»

Τι καταγγέλλει η Α.Τ., εργαζόμενη μητέρα τριών παιδιών για μεγάλη αλυσίδα σούπερ μάρκετ του Πύργου και τον τρόπο που έγινε η απόλυσή της. Μάλιστα, μέσω του Εργατικού Κέντρου Πύργου θα προχωρήσει σε όλες τις νόμιμες ενέργειες προστασίας της και καταγγελίας της εργοδοτικής αυθαιρεσίας.

«Στόχος της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου είναι να υπερασπιστούν του εργαζόμενους απέναντι στην εργοδοτική αυθαιρεσία που επικρατεί εν μέσω κορωνοϊού. Πλέον τα εργατικά δικαιώματα και ιδιαίτερα των ιδιωτικών υπαλλήλων έχουν εκλείψει, δεν διασφαλίζονται από κανέναν νόμο και οι εργοδότες πράττουν όπως επιθυμούν, με την απόλυση να μπορεί να έρθει ανά πάσα στιγμή και δίχως αποζημίωση», σχολίασε η η αντιπρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Χρύσα Ζούπη.

Η καταγγελία της απολυμένης υπαλλήλου:

«Εργάζομαι σε μεγάλη αλυσίδα σουπερμάρκετ, ξένη εδώ στον Πύργο. Με κάλεσε την Πέμπτη το πρωί η διευθύντριά μου μαζί με την επιθεωρήτριά μου και μου ανακοίνωσαν την απόλυσή μου χωρίς να μου δώσουν τους ακριβείς λόγους που με απολύουν, αλλά κάποιους που δεν ισχύουν. Δεν με κάλεσαν στο γραφείο που υπάρχουν κάμερες, αλλά στην κουζίνα, να μου ανακοινώσουν την απόλυσή μου. Εγώ αρνήθηκα να υπογράψω γιατί τους ζήτησα τους λόγους. Μου είπαν απλώς, ότι δεν απέδιδα στη δουλειά μου. Μετά από πέντε χρόνια μου είπαν ότι δεν απέδιδα, εγώ που πριν από δύο μήνες είχα πάει και στη Ζάκυνθο για να βοηθήσω και εκεί πήρα συγχαρητήρια μέχρι και από την διευθύντρια στα κεντρικά από την Πάτρα, η οποία μου έστειλε ευχαριστήρια επιστολή στο σπίτι μου.

Όταν αρνήθηκα να υπογράψω μου είπαν ότι δεν μπορώ να φύγω από το χώρο αν δεν υπογράψω, τους είπα ότι πρέπει να ενημερώσω τους δικούς μου, να διαβάσω με προσοχή το χαρτί, γιατί είχα ταραχτεί εκείνη τη στιγμή, να ενημερώσω το δικηγόρο μου. Όχι μου λένε ότι δεν μπορείς να φύγεις αν δεν υπογράψεις και μάλιστα θα χάσεις κ την αποζημίωση σου. Τους ζήτησα να με αφήσουν να φύγω και μου απάντησαν να μην τους αναγκάσω να προβούν σε άλλες ενέργειες. Εκείνη τη στιγμή τους ρώτησα αν με εκβιάζουν κ μου απάντησαν πάρτο όπως θες. Τους είπα τότε ότι αν δεν ανοίξουν την πόρτα θα καλέσω την αστυνομία και έτσι μου άνοιξαν. Όταν έφευγα η διευθύντρια μου φώναξε ότι αν δεν υπογράψεις θα χάσεις την αποζημίωση σου».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ