Παράταση μέχρι 30 Απριλίου 2021 για τις αγωγές κατά της παραγραφής στα αναδρομικά των συνταξιούχων

Η παραγραφή λόγω παρέλευσης της πενταετίας ήταν να ξεκινήσει στις 31 Δεκεμβρίου 2020

Must Read

Περιθώριο έως τις 30 Απριλίου 2021 έχουν οι συνταξιούχοι, προκειμένου να καταθέσουν αγωγές για τα αναδρομικά.

Καθώς η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας είχε επιδικάσει αναδρομικά για το διάστημα Ιουνίου 2015 – Μαΐου 2016, στις 31 Δεκεμβρίου 2020 ξεκινούσε η παραγραφή λόγω παρέλευσης της πενταετίας. Έτσι, αν κάποιος κατέθετε αγωγή μετά την 1η Ιανουαρίου 2021, έχανε το δικαίωμα διεκδίκησης αναδρομικών για το διάστημα Ιουνίου 2015 – Δεκεμβρίου 2015, δηλαδή σε περίπτωση δικαίωσης θα λάμβανε αναδρομικά για πέντε αντί για έντεκα μήνες. Όμως, πλέον δόθηκε, εξαιτίας της πανδημίας, παράταση… διά της τεθλασμένης έως τις 30 Απριλίου 2021.

Ο λόγος είναι ότι εξαιτίας της κυβερνητικής απόφασης για το κλείσιμο των δικαστηρίων, με στόχο τον περιορισμό της πανδημίας του κορωνοϊού, εκδόθηκε κοινή υπουργική απόφαση περί μη παραγραφής διαστημάτων. Όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή του το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων, «υπολογίζοντας τις ημέρες των αναστολών για τα διαστήματα από 6/11/2020 έως 7/1/2021 (ημερομηνία της τελευταίας ΚΥΑ με αριθμό Δ1α/ΓΠ.οικ.80189/12.12.2020 (ΦΕΚ Β’ 5486), έως αυτή τη στιγμή, διότι μπορεί να υπάρξουν και άλλες αναστολές διαστημάτων), τα συγκεκριμένα διαστήματα μεταφέρονται από 7/1/2021 και μετά. Επομένως, αφού δεν παραγράφονται τα διαστήματα άμεσα, έχει ο συνταξιούχος το χρονικό περιθώριο να καταθέσει αγωγές και μετά το πέρας του 2020, χωρίς να παραγράφεται το έτος 2015 ως διεκδίκηση».

Προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

Εξάλλου, σήμερα, κατά πάσα πιθανότητα κατατίθεται στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων η προσφυγή του ΕΝΔΙΣΥ και άλλων τριών συνταξιουχικών οργανώσεων, διά του δικηγόρου Λουκά Αποστολίδη, με την οποία θα ζητούν την ακύρωση των αποφάσεων μέσω των οποίων η κυβέρνηση υφάρπαξε 2,5 δισ. ευρώ από τους συνταξιούχους, καθώς αυθαίρετα ερμήνευσε την απόφαση του ΣτΕ επί της πιλοτικής δίκης και επέστρεψε αναδρομικά μόνο για τις περικοπές στις κύριες συντάξεις και όχι για τις επικουρικές και τα δώρα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This