Σεισμός με το καλημέρα στην Κρήτη!

Must Read

Με σεισμό 5,2 Ρίχτερ ξύπνησε η Κρήτη. Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο ο σεισμός σημειώθηκε 23 χιλιόμετρα δυτικά/βορειοδυτικά του Ηρακλείου ή αλλιώς 304 χλμ νότια/νοτιοανατολικά της Αθήνας. Το εστιακό βάθος υπολογίζεται στα 66.1 χιλιόμετρα. Η σεισμική δόνηση έγινε αισθητή σε όλη τη Κρήτη και το νότιο Αιγαίο. Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί ζημιές.

Συγκεκριμένα, ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας της Περιφέρειας Κρήτης Νίκος Λαγουδακης δήλωσε πριν από λίγο: «Σε επαφή που είχαμε με τις τοπικές Αρχές στην περιοχή ανάμεσα σε Ηράκλειο και Ρέθυμνο που επικεντρώθηκε ο σεισμός, δεν υπήρξε κάποια πληροφόρηση για οποιαδήποτε ζημιά. Είμαστε όμως σε ετοιμότητα, σε περίπτωση που χρειαστεί οτιδήποτε» ανέφερε ο κ. Λαγουδάκης.

Σε ανάλογο κλίμα εμφανίστηκε και ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης:

«Έχω μιλήσει και με τον δήμαρχο Ανωγείων, όπου ακούστηκε ότι ήταν το επίκεντρο και δεν υπάρχει κάποια ζημιά. Περισσότερο έγινε αισθητός στο Ηράκλειο. Ήταν μικρής διάρκειας, 5-6 δευτερόλεπτα. Δεν υπάρχει ανησυχία ούτε ζημιές».

Καθησυχαστικοί οι σεισμολόγοι Λέκκας, Παπαζάχος, Βαλλιανάτος

«Δεν είναι μικρός ο σεισμός, ήταν νότια του Ηρακλείου στα 20 χλμ. Έχουμε να κάνουμε με έναν σεισμό επιφανειακό σε γνωστές ζώνες. Θεωρώ ότι δεν πρέπει να υπάρχουν επιπτώσεις, έχουμε να κάνουμε με τη σεισμικότητα που υπάρχει στην Κρήτη», δήλωσε ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμιος Λέκκας, που ωστόσο τόνισε πως χρειάζεται χρόνος για να εκτιμηθεί η κατάσταση”.

Από την πλευρά του ο καθηγητής γεωφυσικής Κώστας Παπαζάχος είπε:

«Είναι ένας σεισμός μεγέθους πέντε Ρίχτερ. Είναι παραπλανητικό γιατί έχει γένει σε ένα μεγάλο βάθος. Αυτοί οι σεισμοί δεν έχουν συνήθως μετασεισμικές ακολουθίες. Θα έχουμε λίγους σεισμούς».

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Καθηγητής Γεωφυσικής και Σεισμολογίας, κ. Φίλιππος Βαλλιανάτος:

 «Tο εστιακό βάθος του σεισμού, συνηγορεί στο ότι επρόκειτο για τον κύριο σεισμό. εάν δεν έχει εξασθενήσει ακόμη η μετασεισμική δραστηριότητα, θα εξασθενήσει σύντομα».

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This