Χειροπέδες στον γιατρό της Ευελπίδων για εικονικές συνταγογραφήσεις φαρμάκων!

Στην φάκα και «μαϊμού» δικηγόρος που εμφανίζονταν ως συνεργάτης του

Must Read

Δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας σχηματίστηκε από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας, σε βάρος γιατρού και ιδιώτη, για υπόθεση που αφορά σε εικονικές συνταγογραφήσεις φαρμάκων.

Ο 50χρονος γιατρός εργαζόταν με σύμβαση στο ιατρείο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, στα δικαστήρια της Ευελπίδων και ο 67χρονος συνεργός του παρουσιαζόταν ως δήθεν δικηγόρος, ενώ δεν είχε καμία σχέση με το αντικείμενο. Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι δυο συλληφθέντες, έχοντας αποκτήσει πρόσβαση σε στοιχεία κοινωνικής ασφάλισης άλλων ατόμων, είτε μέσω ασθενών του γιατρού είτε μέσω τρίτων ατόμων και γνωστών και των δύο, προέβαιναν στην έκδοση και εκτέλεση εικονικών συνταγών φαρμακευτικών σκευασμάτων, για τα οποία ο Ε.Ο.Π.Υ.Υ. κατέβαλε σχετική αποζημίωση.

Σύμφωνα με τα δεδομένα της υπόθεσης έχουν εκδοθεί, σε στοιχεία 31 ασφαλισμένων, 489 εικονικές συνταγές, που αφορούν κυρίως 4 φαρμακευτικά σκευάσματα, με την οικονομική ζημία του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. να ανέρχεται σε 14.168,07 ευρώ.

Από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, με τη συνδρομή υπαλλήλων του Ε.Ο.Φ., βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 263 φαρμακευτικά σκευάσματα, συσκευασία ναρκωτικού σκευάσματος, πλήθος συνταγογραφήσεων, περίστροφο, τυφέκιο flobert και 104 φυσίγγια, 25.550 ευρώ και 7.700 δολάρια ΗΠΑ, 8 χρυσές λίρες, σπρέι πιπεριού, τσεκούρι, δύο σπαθιά, μαχαίρι και φαλτσέτα, 10 κινητά τηλέφωνα, δύο tablet, φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, ψηφιακό μέσο αποθήκευσης (usb stick) και πλήθος εγγράφων σχετικών με την υπόθεση.

Οι δύο συλληφθέντες ήταν αρνητικοί απέναντι στους αστυνομικούς και δεν θέλησαν να δώσουν εξηγήσεις παρά μόνο στη Δικαιοσύνη. Χθες το απόγευμα οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα για να τους απαγγελθούν κατηγορίες.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This