Ξέσπασε ο πατέρας της Μελίνας! «Αυτή φταίει»

Nέα αναβολή στη δίκη για τον χαμό του παιδιού του

Must Read

Οργή και απόγνωση έχουν προκαλέσει στον τραγικό πατέρα του αδικοχαμένου κοριτσιού οι απανωτές διακοπές στη δίκη για τον θάνατο της μικρής Μελίνας Παρασκάκη τον Δεκέμβριο του 2015, ύστερα από επέμβαση ρουτίνας στα κρεατάκια.

Η δίκη διακόπηκε ακόμα μία φορά, καθώς το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου, στο εδώλιο του οποίου κάθεται η αναισθησιολόγος Νεκταρία Πολάκη , έκανε δεκτή την αίτηση εξαίρεσης του καθηγητή Καρδιολογίας που είχε διοριστεί ως ένας από τους τρεις πραγματογνώμονες για τη σύνταξη έκθεσης πάνω σε συγκεκριμένα ερωτήματα του δικαστηρίου.

Ο συγκεκριμένος γιατρός παρουσιάστηκε ενώπιον του δικαστηρίου ζητώντας να εξαιρεθεί καθώς, όπως είπε, συμμετείχε σε προανακριτική επιτροπή για την πειθαρχική δίωξη της αναισθησιολόγου που κατηγορείται για ανθρωποκτονία από αμέλεια, καθώς της αποδίδονται ευθύνες στο στάδιο της μετεγχειρητικής διαχείρισης της διαδικασίας αφύπνισης της άτυχης 4χρονης. Αν και ο εισαγγελέας της έδρας πρότεινε να απορριφθεί το αίτημα, το δικαστήριο το έκανε δεκτό και ορίστηκε νέος πραγματογνώμονας. Μετά την εξέλιξη αυτή, το δικαστήριο διέκοψε για τις 29 Ιανουαρίου, οπότε θα είναι έτοιμο το πόρισμα των γιατρών για τον θάνατο της Μελίνας.

«Θέλω να πιστεύω ότι θα αποδοθεί δικαιοσύνη. Η κατηγορουμένη είναι υπεύθυνη για τον θάνατο του παιδιού μου. Ξέρω από τι έχει πεθάνει το παιδί μου. Την ευθύνη την έχει η κατηγορουμένη» ανέφερε ο πατέρας της αδικοχαμένης 4χρονης Μάνος Παρασκάκης στον τηλεοπτικό σταθμό CRETA.

Στη δικάσιμο της 16ης Δεκεμβρίου ο εισαγγελέας είχε προτείνει την ενοχή της αναισθησιολόγου, υποστηρίζοντας πως έγιναν λανθασμένες ενέργειες οι οποίες οδήγησαν στον θάνατο του άτυχου κοριτσιού, ενώ υπογράμμισε πως ουδέποτε αποδείχτηκε ότι υπήρξε αλλεργική αντίδραση, όπως ισχυρίστηκε στην απολογία της η Πολάκη. Οπως τόνισε ο εισαγγελέας, αφενός υπήρξε αδράνεια ενός διαστήματος περίπου 20 λεπτών από τη στιγμή που το παιδί εμφάνισε βρογχόσπασμο και αφετέρου λανθασμένη αντιμετώπιση αυτού του βρογχόσπασμου.

Πάντως, κατά την απολογία της η αναισθησιολόγος είχε περιγράψει με λεπτομέρεια τους χειρισμούς που ακολούθησε στο χειρουργείο, δηλώνοντας πως έκανε ό,τι ήταν ανθρωπίνως δυνατό για να σώσει το παιδί και ότι η 4χρονη παρουσίασε μια εξαιρετικά σπάνια επιπλοκή κατά τη διάρκεια ενός συνηθισμένου χειρουργείου. «Ηταν τέτοιας έντασης η αλλεργική επίδραση του φαρμάκου στον οργανισμό του παιδιού, που έβλαψε συστηματικά και ταυτόχρονα την καρδιά και τους πνεύμονες και προκάλεσε αιμοδυναμική κατάρρευση» είχε πει χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This