Ακραία σενάρια και τρομοκρατία για την «κόκκινη» Αττική: Απαγόρευση κυκλοφορίας από τη δύση του ηλίου και άλλα πολλά!

«Μένουμε σε διαρκή επιφυλακή ώστε να παρεμβαίνουμε όταν αυτό χρειάζεται», είπε ο Πρωθυπουργός

Must Read

Μια «κόκκινη» περιοχή έχει αυξημένο επίπεδο συναγερμού και ιδιαίτερα αυστηρά περιοριστικά μέτρα, όπως αυτά έχουν καθοριστεί από τις αρμόδιες κυβερνητικές Αρχές. Η επιδημιολογική κατάσταση της Αττικής, σύμφωνα με τα όσα λένε τις τελευταίες ώρες διάφοροι ειδικοί (και μη), έχει αρχίσει και… κοκκινίζει, κάτι που πιθανόν θα επιβεβαιωθεί στην αποψινή έκτακτη σύσκεψη των επιδημιολόγων. Τι θα σημαίνει όμως αυτό;

Αν η Αττική μπει στα «κόκκινα», τότε είναι αυτόματη η εφαρμογή σκληρών μέτρων (με έναν αστερίσκο ίσως λόγω πρωτεύουσας), που ισχύουν άλλωστε σε άλλες «κόκκινες» περιοχές της Ελλάδας. Οι ειδικοί ανησυχούν ότι η αύξηση των κρουσμάτων και η ταυτόχρονη παρουσία της βρετανικής μετάλλαξης του κορωνοϊού στη χώρα μας μπορούν να αποδειχθούν «εκρηκτικά» και να οδηγήσουν σε ένα ξέσπασμα, το λεγόμενο (και αναμενόμενο) τρίτο κύμα.

Τα «κόκκινα» μέτρα

Αρχικά, όπως είπε η ΓΓ του Υπουργείου Παιδείας Αναστασία Γκίκα, στις «κόκκινες» περιοχές και για όσο παραμένουν κόκκινες, τα Λύκεια δεν μπορούν να λειτουργήσουν, λόγω της μεγάλης κινητικότητας των παιδιών, οπότε πάει… περίπατο η 1η Φεβρουαρίου που είχε προγραμματιστεί η επιστροφή στα θρανία.

Επίσης, επιβάλλεται η απαγόρευση μετακίνησης εκτός των ορίων του Δήμου, εξαιρουμένης της μετακίνησης για λόγους υγείας, ενώ υπάρχει και απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 18:00 έως τις 05:00, εξαιρουμένων φυσικά των εργαζομένων με μετακίνηση από την οικία τους προς την εργασία τους και αντίστροφα (με άδεια εργοδότη)

Σε περίπτωση που τα καταστήματα μείνουν ανοιχτά, λογικά θα γίνουν αλλαγές στο ωράριο (λειτουργία μέχρι τις 17:00 και με τη μέθοδο click away), ενώ θα ισχύσει αναστολή για όλες τις θρησκευτικές τελετές.

Κ Μητσοτάκης: «Ανοίγουμε δραστηριότητες όταν τα κρούσματα υποχωρούν, τις περιορίζουμε όταν αυτά αναζωπυρώνονται»

Αναφερόμενος στις επιδημιολογικές εξελίξεις ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε στο Υπουργικό Συμβούλιο ότι η απάντηση της κυβέρνησης σε ενδεχόμενο επιδείνωσης της κατάστασης «θα είναι πάντα δυναμική».

«Μένουμε σε διαρκή επιφυλακή ώστε να παρεμβαίνουμε όταν αυτό χρειάζεται. Δεν είναι δηλαδή πολιτική βλέποντας και κάνοντας, είναι ακριβώς το αντίθετο: βλέπουμε ώστε να ξέρουμε ακριβώς τι κάνουμε», τόνισε ο Πρωθυπουργός.

Και συνέχισε: «Ανοίγουμε δραστηριότητες όταν τα κρούσματα υποχωρούν, τις περιορίζουμε όταν αυτά αναζωπυρώνονται. Κρατάμε τις απαραίτητες ισορροπίες ανάμεσα στις ανάγκες της δημόσιας υγείας και της εθνικής οικονομίας, αποφασίζοντας κάθε εβδομάδα ανάλογα με τα δεδομένα».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This