Βαγγέλης Μαρινάκης-Ελληνική Δικαιοσύνη: 2-0!

Αθωώθηκε για τη δίκη για τα στημένα ματς, ενώ κλείνει με «τυπικές κλήσεις» η δικογραφία για την εμπλοκή του στο “Noor 1”

Must Read

Με συνοπτικές διαδικασίες, χωρίς καν να κληθεί να απολογηθούν, κλείνει η δικογραφία σε βάρος του εφοπλιστή, ιδιοκτήτη μέσων ενημέρωσης και του Ολυμπιακού Βαγγέλη Μαρινάκη και συνεργατών του ως προς την εμπλοκή τους στην χρηματοδότηση της μεταφοράς 2,1 τόνων ηρωίνης με το πλοίο «Noor 1».

Ο Ανακριτής Διαφθοράς Πειραιά Ιωάννης Πετρόπουλος κλείνει την πολύκροτη δικογραφία με τη διαδικασία των «τυπικών κλήσεων», κρίνοντας πως δεν ανακύπτουν αξιόποινες πράξεις που να έχει τελέσει ο Β. Μαρινάκης, ο πρώην νόμιμος εκπρόσωπος της εταιρείας του Capital Νικόλαος Συντυχάκης, ο δικηγόρος και φίλος του Ευάγγελος Μπαϊρακτάρης και ο ναυτασφαλιστής Ηλίας Τσακίρης.

Σε βάρος τους είχαν ασκηθεί κακουργηματικές διώξεις από την πρώην προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πειραιά Ειρήνη Τζίβα για κατοχή, διακίνηση, αποθήκευση, χρηματοδότηση μεταφοράς ναρκωτικών ουσιών και σύσταση εγκληματικής οργάνωσης.

Οι διώξεις είχαν ασκηθεί το Μάρτιο του 2018, καθώς προέκυψε ροή χρημάτων από εταιρείες συμφερόντων τους προς την εταιρεία G Tankers με έδρα στο Ντουμπάι του Ευθύμιου Γιαννουσάκη, ο οποίος έχει καταδικαστεί σε 18 έτη κάθειρξη για τη μεταφορά των 2,1 τόνων ηρωίνης με το “Noor 1” τον Ιούνιο του 2014.

Τα εμβάσματα προέκυψαν από το αντίγραφο του τραπεζικού του λογαριασμού που προσκόμισε στις λιμενικές αρχές ο ίδιος ο Γιαννουσάκης, στοχεύοντας σε καλύτερη μεταχείριση του πριν το δευτεροβάθμιο δικαστήριο.

Εμβάσματα άνω των 8.000.000 δολαρίων

Επίσης, ο Ανακριτής Διαφθοράς ερευνήσει και άλλα εμβάσματα άνω των 8.000.000 δολαρίων που είχαν σταλεί στην εταιρεία G Tankers του Ευθύμιου Γιαννουσάκη, από την εισηγμένη σε αμερικανικό χρηματιστήριο εταιρεία Maritime Capital Management Partners USA LLC (MCMP), με έδρα την πόλη Φράνκφορτ του Ιλινόι, στο Διοικητικό Συμβούλιο της οποίας περιλαμβάνονται δύο Έλληνες.

Για αυτά τα εμβάσματα έφτασαν στα χέρια του Ανακριτή νεότερα στοιχεία από υπηρεσία ασφαλείας των ΗΠΑ, η οποία ερεύνησε τη ροή του χρήματος από τις Ηνωμένες Πολιτείες στην εταιρεία G Tankers του Γιαννουσάκη στο Ντουμπάι.

Κατά τη διάρκεια της ανάκρισης ο κ. Πετρόπουλος έλαβε καταθέσεις από τους αθωωθέντες για την υπόθεση του “Noor 1” Αιμίλιο Κοτσώνη (Σ.Σ. συνεργάτης του Β. Μαρινάκη στο Ντουμπάι και στον Ολυμπιακό κατά το επίδικο διάστημα), τους τελευταίους πλοιοκτήτες του “Noor 1” Παναγιώτη Φάρο και Παντελή Καλαφάτη, τον Βασίλειο Κουρούβανη (Σ.Σ. θα υποναύλωνε το “Noor 1” για τη μεταφορά πετρελαίων από τη Λιβύη).

Οι μάρτυρες δεν είπαν οτιδήποτε για τυχόν εμπλοκή του Β. Μαρινάκη και των άλλων κατηγορουμένων στην υπόθεση του ναρκόπλοιου.

Στον Ανακριτή κατέθεσε και ο εκ των «πρωταγωνιστών» της μεταφοράς των ναρκωτικών Ευθύμιος Γιαννουσάκης, από το σπίτι της πρώην συζύγου του οποίου στη Φιλοθέη, πέρασε μέρος του φορτίου της ηρωίνης.

Ο Γιαννουσάκης, ο οποίος αποφυλακίστηκε την περασμένη εβδομάδα, έχοντας εκτίσει 6,5 έτη στη φυλακή, ήτοι τα 2/5 της επιβληθείσας ποινής του, υποστήριξε πως τα εμβάσματα των κατηγορουμένων προς την εταιρεία του ήταν για την αγοραπωλησιών πετρελαίων, καταθέτοντας πως δεν είχαν καμία σχέση με τη μεταφορά των ναρκωτικών.

Υπενθυμίζεται πως στον Ανακριτή Διαφθοράς κατέθεσε και ο επιχειρηματίας στο Ντουμπάι Βασίλειος Γεωργιάδης ο οποίος αναφέρθηκε σε συναντήσεις που είχαν γίνει κατά το επίδικο διάστημα, κατονομάζοντας δέκα πρόσωπα που φέρονται να γνωρίζουν σχετικά με το “Noor 1”. Ανάμεσα σε αυτούς και δύο επιχειρηματίες στον χώρο των πετρελαίων που έχουν ποδοσφαιρικές ομάδες.

Δεν προέκυψε σύνδεση των εμβασμάτων με το “Noor 1”

Ο Ανακριτής Διαφθοράς Πειραιά Ιωάννης Πετρόπουλος έκλεισε τη δικογραφία με «τυπικές κλήσεις», στέλνοντας στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Πειραιά έγγραφο περίπου 50 σελίδων. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο σκεπτικό του αναφέρει πως δεν προκύπτει σύνδεση των επίδικων εμβασμάτων με την χρηματοδότηση της μεταφοράς του φορτίου της ηρωίνης με το «Noor 1».

Για το λόγο αυτό τάσσεται ουσιαστικά υπέρ της αρχειοθέτησης της υπόθεσης, χωρίς καν να καλέσει σε απολογία τους κατηγορούμενους.

Αντίθετα θα συνεχίσει την ανάκριση ως προς τους αποστολείς και παραλήπτες των ναρκωτικών του «Noor 1». Πρόκειται για τους Τούρκους Σερίφ Ζιντάστι, Φαρντίν Ριγκαμπάντι και Ουνγκάν Ορχάν προκειμένου να παραπεμφθούν σε δίκη.

Ο Εισαγγελέας Εφετών θα κρίνει τη δικογραφία

Η δικογραφία θα διαβιβαστεί στην Εισαγγελία Εφετών Πειραιά για περαιτέρω αξιολόγηση των ανακριτικών πράξεων του κ. Πετρόπουλου.

Σύμφωνα με την προβλεπόμενη διαδικασία, αν διαπιστώσει πως όντως δεν προκύπτουν ευθύνες των τεσσάρων κατηγορουμένων, τότε η δικογραφία θα επιστραφεί πίσω για να ολοκληρωθεί η έρευνα για τους Τούρκους αποστολείς και παραλήπτες της ηρωίνης.

Αντίθετα αν ο εισαγγελικός λειτουργός διαπιστώσει κενά στην διερεύνηση της υπόθεσης, τότε δύναται να επιστρέψει τη δικογραφία στον Ανακριτή Διαφθοράς και να ζητήσει περαιτέρω ανάκριση για την εμπλοκή του Β. Μαρινάκη και των τριών συγκατηγορούμενων του, με βάση τα εμβάσματα τους προς τον καταδικασθέντα για την υπόθεση του “Noor 1” Ευθύμιο Γιαννουσάκη.

Μαρινάκης-Δικαιοσύνη: 2-0

Είναι η δεύτερη νίκη του Βαγγέλη Μαρινάκη με την Ελληνική Δικαιοσύνη τα τελευταία 24ωρα. Χθες το πρωί το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών έκρινε αθώους τον ιδιοκτήτη του Ολυμπιακού και ακόμα 27 ποδοσφαιρικούς παράγοντες, διαιτητές και ποδοσφαιριστές για την υπόθεση των στημένων ματς.

Οι κατηγορούμενοι δικάστηκαν για το κακούργημα επηρεασμού της εξέλιξης και του αποτελέσματος ποδοσφαιρικού αγώνα που περιλαμβάνεται σε στοιχηματικές διοργανώσεις (αλλοίωσης ποδοσφαιρικού αποτελέσματος καθώς με βάση το κατηγορητήριο υπήρχαν ενδείξεις χειραγώγησης 16 αγώνων στο διάστημα 2012-2015), ενώ οκτώ από αυτούς δικάστηκαν και για σύσταση συμμορίας που είναι πλημμέλημα.

Αν και είχε προηγηθεί δικαστική έρευνα οκτώ ετών, η πολύμηνη ακροαματική διαδικασία κατέληξε ομόφωνα στην απαλλαγή των κατηγορουμένων.

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This