Εισηγήσεις για lockdown σε Αχαΐα, Ρέθυμνο, Εύβοια – Τι εξετάζουν στη Θεσσαλονίκη

Συνεδρίαση της Επιτροπής των λοιμωξιολόγων

Must Read

Νέα μαραθώνια συνεδρίαση έχει ξεκινήσει από το πρωί της Παρασκευής με την Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων να εξετάζει νέα αυστηρά μέτρα σε Αχαΐα, Ρέθυμνο, ΕύβοιαΘεσσαλονίκη.

Το lockdown που εξετάζεται για τις περιφέρειες που βρίσκονται στο «κόκκινο» σύμφωνα με τις καταγραφές του ΕΟΔΥ προβλέπει μεταξύ άλλων απαγόρευση κυκλοφορίας, κλειστά σχολεία, κλειστά κομμωτήρια – κέντρα αισθητικής και λουκέτο στο λιανεμπόριο.

Τα επιδημιολογικά στοιχεία της Αχαΐας η οποία την Πέμπτη κατέγραψε 93 νέα κρούσματα κορωνοϊού, προκαλούν ανησηχία στην επιτροπή, την ίδια στιγμή που τα υποστελεχωμένα νοσοκομεία παρουσιάζουν μεγάλη πληρότητα για ακόμα μια φορά. Συναγερμός έχει σημάνει και για το Ρέθυμνο, όπου το τελευταίο 48ωρο έχουν καταγραφεί 54 νέες μολύνσεις.

Σε επιτήρηση η Θεσσαλονίκη

Οι Λοιμωξιολόγοι προβληματίζονται ιδιαίτερα και με την κατάσταση που παρουσιάσει η Θεσσαλονίκη, με τα λύματα να «δείχνουν» αυξημένο ιικό φορτίο, όμως όπως έγινε γνωστό από τις έως τώρα πληροφορίες, η συμπρωτεύουσα  δεν θα μπει σε lockdown αντίστοιχο με αυτό της Αττικής, αλλά θα παραμείνει σε καθεστώς αυξημένης επιδημιολογικής επιτήρησης.

Ο διευθυντής της ΜΕΘ του νοσοκομείου «Παπανικολάου» Νίκος Καπραβέλος μιλώντας στο OPEN τόνισε ότι το σύστημα υγείας της χώρας βρίσκεται σε οριακή κατάσταση λόγω της πανδημίας , ενώ για την Θεσσαλονίκη υπογράμμισε ότι «αν καθυστερήσουν τα μέτρα στη Θεσσαλονίκη θα έχουμε ολέθρια αποτελέσματα».

Ασφυκτική η κατάσταση στα νοσοκομεία

Το κουρασμένο ΕΣΥ δείχνει ότι ξεκίνησε πάλι να αγκομαχά, αφού οι εισαγωγές ασθενών με Covid-19 αυξάνονται καθημερινά. Αυτοί τη στιγμή 988 ασθενείς νοσηλευόμενοι στα νοσοκομεία της Αττικής, από 534 που νοσηλεύοταν πριν από 12 ημέρες, με το ποσοστό κάλυψης στις ΜΕΘ να ξεπερνά το 80%.  Ασφυκτική εικόνα παρουσιάζει και το Νοσοκομείο του Ρίου με πληρότητα στο 100%.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This