ΚΑΙΡΟΣ: Υποχωρεί ο καύσωνας – δροσίζει από σήμερα

Must Read

Κορυφώθηκε το κύμα ζέστης τις μεσημεριανές ώρες του Σαββάτου, με τις μέγιστες θερμοκρασίες να φθάνουν τους 41 βαθμούς Κελσίου στην Θεσσαλία, την Φθιώτιδα, την Βοιωτία και την Ανατολική Πελοπόννησο, όπως καταγράφτηκε από το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr.

Οι μέγιστες θερμοκρασίες της ημέρας, σύμφωνα με τον πίνακα του meteo, σημειώθηκαν στην Φθιώτιδα, με το θερμόμετρο να ξεπερνά τους 41,4 βαθμούς Κελσίου στον Θεολόγο και τους 41,1 στο Λευκοχώρι. Επίσης, στην Λάρισα και στην Τανάγρα η θερμοκρασία έφτασε στους 40,9 βαθμούς Κελσίου, στα Ψαχνά Ευβοίας στους 40,6, στο Γαλαξίδι στους 40,5 και στους Άγιους Θεόδωρους Κορινθίας στους 40,3.

Οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες, σε συνδυασμό με τα ποσοστά υγρασίας, αύξησαν το δείκτη δυσφορίας, κάνοντας το αίσθημα της ζέστης ακόμα πιο έντονο.

Σημαντική πτώση της θερμοκρασίας την Κυριακή

Σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ), την Κυριακή η θερμοκρασία θα σημειώσει σημαντική πτώση. Αναλυτικότερα, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, ενώ τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Πιθανότητα εκδήλωσης τοπικών βροχών προβλέπεται κυρίως στα ορεινά της Μακεδονίας, της Θράκης και της Θεσσαλονίκης.

Η θερμοκρασία αναμένεται να κυμανθεί στην Αττική από 25 έως 35 βαθμούς Κελσίου, στη Θεσσαλονίκη από 23 έως 30 βαθμούς Κελσίου, από 22 έως 34 βαθμούς Κελσίου στη Μακεδονία και τη Θράκη, από 24 έως 37 στη Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την Ανατολική Πελοπόννησο, από 25 έως 32 στις Κυκλάδες και έως 35 στην Κρήτη και από 25 έως 36 βαθμούς Κελσίου στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα.

Στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ, όπου βαθμιαία θα εξασθενήσουν, στο Νότιο Αιγαίο από δυτικές διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ και πρόσκαιρα ισχυροί 6 μποφόρ.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This