Με αιχμές και… ευχές η αλλαγή ηγεσίας στην ΕΛ.ΑΣ

Must Read

Πραγματοποιήθηκε σήμερα η τελετή παράδοσης-παραλαβής της θέσης του αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, κατά την οποία ο απερχόμενος Αριστείδης Ανδρικόπουλος άφησε αιχμές για τον τρόπο με τον οποίο αποχώρησε από την ηγεσία του σώματος, ενώ ο νέος αρχηγός Μιχάλης Καραμανλάκης εξέφρασε τις… ευχές  του και το όραμά του για μια σύγχρονη αστυνομία.

Συγκεκριμένα, ο νέος αρχηγός υποστήριξε πως στόχος του είναι:  «η εξάλειψη της γραφειοκρατίας, με την ταυτόχρονη απλούστευση, τον ανασχεδιασμό και την ψηφιοποίηση όλων των διοικητικών διαδικασιών, ώστε να παρέχονται υπηρεσίες φιλικές προς τον πολίτη, προσεγγίζοντάς τον ψηφιακά…».

Επίσης ο  κ. Καραμαλάκης τόνισε ότι: «η επιτυχής διοικητική μεταρρύθμιση συνδέεται άρρηκτα και με την ορθή αξιοποίηση και διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού» και υποσχέθηκε εξασφάλιση συνθηκών αξιοκρατίας σε όλη την ιεραρχική κλίμακα».

Ο νέος αρχηγός είπε ακόμα πως επιδίωξή του είναι η ΕΛΑΣ να συμβάλλει στην εθνική ασφάλεια, αλλά και να συντελεί: «στη δημιουργία ενός οργανωτικά επιτυχημένου σχεδιασμού υποδοχής των μεταναστευτικών και προσφυγικών ροών, σε συνεργασία με την πολιτική ηγεσία, με όρους σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και προάσπισης των ελευθεριών τους».

ΑΡΧΗΓΟΣ ΕΛΑΣ – ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΠΑΡΑΛΑΒΗ

«Δεν μπήκα στο… παιχνίδι συμφερόντων»

Ο απερχόμενος Αρχηγός, Αριστείδης Ανδρικόπουλος, στην ομιλία του άφησε να εννοηθεί πως δεν συμμετείχε σε…  παιχνίδια συμφερόντων και υπογράμμισε ότι βασική του αρχή ήταν μια αστυνομία κοντά στον πολίτη 24 ώρες το 24ωρο: «Δεν μπορώ βεβαίως να ισχυριστώ πως ό,τι είχα φανταστεί και σχεδιάσει, έχει γίνει πράξη. Ήταν πολύ λίγος ο χρόνος, αλλά σίγουρα μπήκαν οι βάσεις για όλα αυτά.

Πάλεψα με αξιοπρέπεια, χωρίς συμβιβασμούς, χωρίς να υπολογίσω το προσωπικό κόστος, αφού το μόνο που με ένοιαζε ήταν να βαδίζαμε στο σωστό δρόμο για την επίτευξη των στόχων μας χωρίς να λαμβάνω υπόψη μου τις εκάστοτε ετικέτες που έθεταν κάποιοι προς εξυπηρέτηση των συμφερόντων τους, οι οποίες δυστυχώς για αυτούς δεν άντεχαν και δεν αντέχουν στο χρόνο».

Στην εκδήλωση εκτός από τον υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Χρυσοχοΐδη, παραβρέθηκαν ο α’ αντιπρόεδρος της Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιώργος Κουμουτσάκος, ο υφυπουργός Λευτέρης Οικονόμου, οι γγ Δημόσιας Τάξης και Πολιτικής Προστασίας, Κ. Τσουβάλας και Ν. Χαρδαλιάς, βουλευτές, ο νέος διοικητής της ΕΥΠ Παναγιώτης Κοντολέων, εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων, πλήθος ανώτατων και ανώτερων αξιωματικών της ΕΛΑΣ, πρώην αρχηγοί και άλλοι επίσημοι καθώς και συγγενείς τόσο του νέου όσο και του απερχόμενου αρχηγού.

 

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This