Μητροπολίτης Κυθήρων: «Κατακόρυφη αύξηση της επιδημίας όταν δεν τιμώνται οι πολιούχοι των πόλεων»

Τι αναφέρει στην επιστολή του προς την Ιερά Σύνοδο

Must Read

«Οι Άγιοι δεν εκδικούνται ή τιμωρούν, αλλά στέλνουν τα μηνύματά τους στον φιλόχριστο λαό» τονίζει σε επιστολή του προς Ιερά Σύνοδο ο Μητροπολίτης Κυθήρων και Αντικυθήρων κ. Σεραφείμ.

Ο κ. Σεραφείμ επισημαίνει πως «όταν κλείνονται οι Ιεροί Ναοί για τους πιστούς και δεν τιμώνται από τον Λαό του, λειτουργικώς και λιτανευτικώς, οι Άγιοι Προστάτες και Πολιούχοι των διαφόρων πόλεων (π.χ. ο Άγιος Δημήτριος στη Θεσσαλονίκη, ο Άγιος Ανδρέας στην Πάτρα, ο Άγιος Σπυρίδων στην Κέρκυρα) έχουμε κατακόρυφη αύξηση και επέκταση της επιδημίας».

Ο Μητροπολίτης Κυθήρων στην επιστολή του προς την Ιερά Σύνοδο υπογραμμίζει ακόμη ότι «η προσέλευση των πιστών για προσκύνημα και κατ ίδιαν προσευχή, μετά το πέρας των ιερών ακολουθιών, είναι σημαντικό μεν αλλά είναι το ελάχιστο, έναντι του μείζονος και υπέρτατου, που είναι η κοινή θεία λατρεία και το κορυφαίο αυτής, η θεία μετάληψη των Αχράντων Μυστηρίων».

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στο orthodoxtimes.gr

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This