Θλίψη! Εκοιμήθη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κ.κ Εμμανουήλ

Must Read

Εκοιμήθη το πρωί ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου Εμμανουήλ μετά από ανακοπή καρδιάς που υπέστη στο Κέντρο Αποκατάστασης, όπου και νοσηλευόταν τις τελευταίες ημέρες.

Ο Σεβασμιώτατος είχε εισαχθεί στο Νοσοκομείο Παπαγεωργίου στις 28 Ιανουαρίου, καθώς αντιμετώπιζε χρόνια προβλήματα υγείας και είχε λάβει εξιτήριο την Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου. Έκτοτε νοσηλεύονταν στο Κέντρο Αποκατάστασης όπου και άφησε σήμερα το πρωί την τελευταία του πνοή. 

Σύμφωνα με το eidisis.gr, το 1977 διορίστηκε καθηγητής στην Μέση Εκπαίδευση και το 1980 χειροτονήθηκε Διάκονος και Πρεσβύτερος εις Θήραν από τον Μακαριστό Μητροπολίτη Θήρας, Αμοργού και Νήσων κυρό Γαβριήλ. Xειροθετήθηκε Αρχιμανδρίτης και διορίστηκε ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως Θήρας από τον Μάρτιο του 1980 ενώ συγχρόνως έλαβε οργανική θέση καθηγητού, στο Γυμνάσιο Αμοργού. 

Το 1986 προήχθη εις την θέσιν του Διευθυντού του Γυμνασίου Θεσπιών και το 1992 τοποθετήθηκε Διευθυντής του Γενικού Λυκείου Θεσπιών, όπου και υπηρέτησε έως της εκλογής του εις Μητροπολίτην.

Στις 12 Οκτωβρίου 2009 εκλέχθηκε Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου υπό της Σεπτής Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος ενώ χειροτονήθηκε Επίσκοπος εις τον Ιερόν Ναόν του Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτου Αθηνών την 17ην Οκτωβρίου 2009. Την 11ην Νοεμβρίου 2009 ενθρονίστηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Κιλκίς.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This