Lockdown: Παράταση μέχρι την Καθαρά Δευτέρα – Ανοίγει το λιανεμπόριο στις 16/3

Υπό σκέψη το τι θα γίνει με τα σχολεία

Must Read

Όλα δείχνουν πως βαδίζουμε ολοταχώς σε 15νθήμερη παράταση της καθολικής απαγόρευσης μέχρι και την Καθαρά Δευτέρα. Στις 16 όμως του μήνα, όπως σας είχαμε προετοιμάσει από νωρίς, επιστρέφουμε στο κανονικό άνοιγμα του λιανεμπορίου και μετέπειτα των σχολείων. Η πορεία της οικονομίας και το τεράστιο αδιέξοδο που έχει επέλθει με τα απανωτά lockdown, δεν αφήνουν πολλά περιθώρια επιλογών.

Λιανεμπόριο… κανονικό ή μέσω των click (away, in shop, inside);

Το λιανεμπόριο θα επιστρέψει… κανονικά; Ιδού το ερώτημα. Οι απόψεις εδώ διίστανται. Υπάρχουν φωνές που λένε ότι το λιανεμπόριο πρέπει να λειτουργήσει κανονικά, χωρίς τη  μέθοδο του click away, click in shop, click inside, αλλά με τη φυσική παρουσία των πελατών, ο αριθμός των οποίων θα καθορίζεται βάσει τετραγωνικών μέτρων. Όσοι όμως διαφωνούν με αυτή την άποψη, ισχυρίζονται ότι αυτό θα μας γυρίσει μήνες πίσω…

Τι θα γίνει με τα σχολεία;

Για τα σχολεία φαίνεται πως προκρίνεται το άνοιγμα σε πρώτη φάση των νηπιαγωγείων, δημοτικών και της γ΄λυκείου. Οι υπόλοιπες τάξεις θα ανοίξουν σε δεύτερο χρόνο. Τίποτα όμως δεν είναι σίγουρο, καθώς δεν υπάρχει ακόμα αποκρυσταλλωμένη άποψη. Και αυτό γιατί, αυτή τη στιγμή όλοι έχουν στρέψει την προσοχή τους στο άνοιγμα της οικονομίας.

Παράταση του lockdown «έδειξε» ο Μητσοτάκης

«Γνωρίζω πάρα πολύ καλά ότι υπάρχει μεγάλη κούραση. Όμως πρέπει να κάνουμε μία προσπάθεια ακόμα, ειδικά αυτές τις δύο εβδομάδες, έτσι ώστε να μπορέσουμε να επανέλθουμε σε κανονικούς ρυθμούς λειτουργίας της οικονομίας αλλά και της εκπαίδευσης», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης δείχνοντας παράταση του lockdown έως τις 15 Μαρτίου, σε τηλεδιάσκεψη με αντικείμενο τη δωρεά 18 φορητών κλινών Μονάδας Εντατικής Θεραπείας από την Επιτροπή «Ελλάδα 2021» στο Δημόσιο και το ΕΣΥ. 

Παγώνη: Ταυτόχρονο άνοιγμα σχολείων- λιανεμπορίου

Αμετακίνητη στην άποψη ότι στις 15 Μαρτίου το αργότερο πρέπει να ανοίξουν εστίαση, λιανική και σχολεία είναι η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, υποστηρίζοντας ότι μετά τις 15/3 δεν μπορούμε να είμαστε σε lockdown.

Αναφορικά με τα καταστήματα, η κ. Παγώνη έκανε λόγο για διατήρηση της μετακίνησης με αποστολή μηνύματος. Παράλληλα τόνισε πως «όλοι έπρεπε να προσαρμοστούμε στα μέτρα και δυστυχώς δεν το κάναμε», φέρνοντας ως παράδειγμα τις εικόνες συνωστισμού στις παραλίες με πολίτες να μην φορούν έστω την μάσκα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This