Αποκάλυψη-φωτιά για το Noor1

Γνώριζε ο κ. Χριστοφορίδης ότι η εισαγγελέας Τζίβα επρόκειτο να ασκήσει δίωξη κατά του Βαγγέλη Μαρινάκη και μάλιστα ενημέρωσε τηλεφωνικά και τον Στηβ Κακέτση;

Must Read

Λένε ότι το ψέμα έχει κοντά ποδάρια. Αυτό φαίνεται να ισχύει και στην περίπτωση του λιμενικού Παναγιώτη Χριστοφορίδη, του ανθρώπου που, παρόλο που συνέβαλε τα μέγιστα στον εντοπισμό του ναρκόπλοιου «Noor1», το οποίο μετέφερε τη μεγαλύτερη ποσότητα ηρωίνης που κατασχέθηκε ποτέ στην Ευρώπη, εμφανίζεται από παράκεντρα ως εμπλεκόμενος σε σκευωρία σε βάρος του Βαγγέλη Μαρινάκη.

Ο κ. Χριστοφορίδης, λοιπόν, κατηγορείται τόσο από τον δικηγόρο Αλέξη Κούγια, όσο και από τον εκδότη των «Παραπολιτικών» και κολλητό φίλο του εφοπλιστή και καναλάρχη Βαγγέλη Μαρινάκη, Γιάννη Κουρτάκη, ότι αναμειγνύεται σε σκευωρία που σκοπό έχει να πλήξει τον πρόεδρο του Ολυμπιακού εμπλέκοντάς τον στην υπόθεση των τριών τόνων ηρωίνης που μετέφερε το πλοίο.

Στο επίκεντρο του σημερινού ρεπορτάζ βρίσκεται μία κατάθεση του ποινικολόγου στον εισαγγελέα Εφετών κ. Μπρακουμάτσο, τον Σεπτέμβριο του 2017, στην οποία ο δικηγόρος υποστήριξε ότι σε μία συνάντηση που είχε ο ίδιος με τον επιχειρηματία Στηβ Κακέτση συζήτησαν για τη φερόμενη ως σκευωρία κατά του Βαγγέλη Μαρινάκη, η οποία δήθεν στήθηκε από τους εφοπλιστές Νικόλαο Πατέρα και Δημήτρη Μελισσανίδη σε συνεργασία με τον πρώην υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο.

Τότε, σύμφωνα με την κατάθεση Κούγια, ο Κακέτσης άρχισε να αναφέρεται στον λιμενικό Παναγιώτη Χριστοφορίδη, ο οποίος, όπως υποστηρίζει ο ποινικολόγος ότι του είπε ο κ. Κακέτσης, επισκεπτόταν συχνά το μαγαζί του επιχειρηματία και του έκανε πλάκα επειδή γνώριζε ότι ο κ. Κούγιας ήταν δικηγόρος του.

Σε αυτό το σημείο, λοιπόν, ο κ. Κούγιας αναφέρεται σε μία συνομιλία μεταξύ του Στηβ Κακέτση και του Παναγιώτη Χριστοφορίδη και αφήνει να εννοηθεί πως ο λιμενικός γνώριζε εκ των προτέρων τις κινήσεις της Εισαγγελίας.

Ο κ. Κούγιας λέει συγκεκριμένα: «Του είπα “τι είναι αυτά που λες, αφού τον Χριστοφορίδη τον έχει καλέσει σαν ύποπτο ο εισαγγελέας Εφετών Πειραιά και είναι πιθανόν να του ασκηθεί δίωξη”. Αυτός τότε (ο Κακέτσης) μου είπε “ω! τον ψεύτη” και αμέσως από το κινητό του τηλέφωνο επικοινώνησε με ανοιχτή ακρόαση με τον Χριστοφορίδη και του το είπε. Εγώ άκουσα τότε τον Χριστοφορίδη να του λέει “εντάξει μωρέ, αυτά γίνονται για τα προσχήματα, αφού η Τζίβα τις επόμενες ημέρες, και πριν συζητηθεί η υπόθεση στη Βουλή, θα ασκήσει δίωξη εις βάρος Μαρινάκη, αλλά μην τα λέμε στο τηλέφωνο, θα έρθω από κει”. Εγώ μετά από αυτό έφυγα και ενημέρωσα τους εντολείς μου κ.κ. Κουρτάκη και Τζένο ότι σε λίγο πρόκειται ο Χριστοφορίδης να συναντήσει τον Στηβ Κακέτση στο μαγαζί».

Δηλαδή αυτό που υποστηρίζει ο γνωστός δικηγόρος στην κατάθεσή του είναι ότι το στέλεχος του Λιμενικού Παναγιώτης Χριστοφορίδης γνώριζε εκ των προτέρων (πράγμα το οποίο απαγορεύεται ρητώς) -και μάλιστα το είπε και στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Στηβ Κακέτση– ότι η εισαγγελέας Τζίβα επρόκειτο να ασκήσει δίωξη στον Βαγγέλη Μαρινάκη για την υπόθεση του «Noor1».

Είναι όμως αυτή η αλήθεια; Δηλαδή πράγματι γνώριζε ο κ. Χριστοφορίδης ότι η εισαγγελέας Τζίβα επρόκειτο να ασκήσει δίωξη κατά του Βαγγέλη Μαρινάκη και μάλιστα ενημέρωσε τηλεφωνικά και τον Στηβ Κακέτση;

Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ του zougla.gr, κατηγορηματικά ΟΧΙ! Και αυτό γιατί, σύμφωνα με αδιαμφισβήτητα στοιχεία και ντοκουμέντα που βρίσκονται στη διάθεση της ηλεκτρονικής μας εφημερίδας, προκύπτει ότι ουδέποτε ο Παναγιώτης Χριστοφορίδης ανέφερε κατά τη συνομιλία που είχε με τον Στηβ Κακέτση πως η εισαγγελέας Τζίβα σκοπεύει να ασκήσει δίωξη στον Βαγγέλη Μαρινάκη.

Αντίθετα ο διάλογος που έγινε είναι ο εξής:

Κακέτσης: Τι έγινε; Έκανες τίποτα από όλα αυτά;

Χριστοφορίδης: Θα περάσω από το μαγαζί λίγο πριν πάω στο σκάφος. Θα είσαι εκεί;

Κακέτσης: Τι ώρα;

Χριστοφορίδης: Θα περάσω.

Κακέτσης: Πες μου τι ώρα.

Χριστοφορίδης: Τώρα, ξέρω ΄γω, ρε συ Στηβ; Κατά τις πέντε.

Κακέτσης: Πέντε;

Χριστοφορίδης: Ε, εκεί, πέντε με πεντέμισι.

Κακέτσης: Ε, εντάξει, ΟΚ. Είχε έρθει ο Αλέξης από δω. Καλά εσύ ήσουνα κατηγορούμενος;

Χριστοφορίδης: Τι ήμουνα;

Κακέτσης: Σε κάλεσαν για κατηγορούμενο εσένα και εκείνη εκεί τη γυναίκα;

Χριστοφορίδης: Όχι. Για ύποπτο, όχι για κατηγορούμενο.

Κακέτσης: Για ύποπτο;

Χριστοφορίδης: Ναι.

Κακέτσης: Γιατί χθες δεν μου το είπες;

Χριστοφορίδης: Τι να σου πω;

Κακέτσης: Σε έχω ρωτήσει 50.000 φορές. Σου λέω έχεις καμία ανάμειξη;

Χριστοφορίδης: Ε, τι να σου πω εσένα, ρε Στηβ; Αφού ξέρεις, δεν μιλάω.

Κακέτσης: Αλλά ήρθε και μου το είπε και έμεινα παγοκολόνα. Κι εγώ του λέω ότι εσύ δεν έχεις καμία…

Χριστοφορίδης: Βρε χέσ΄ τον, μην ασχολείσαι, ρε συ Στηβ. Θα περάσω πέντε με πεντέμισι. Θα περάσω από κει.

Κακέτσης:  Πέντε με πεντέμισι θα σε περιμένω, εντάξει;

Χριστοφορίδης: Έγινε, φιλιά.

πηγή: zougla.gr

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This