8-7-2020

Κάθε ώρα ξεσπούσαν τρεις φωτιές – 59 πυρκαγιές σημειώθηκαν χθες

Σχεδόν τρεις φωτιές την ώρα είχαμε το προηγούμενο 24ωρο σε ολόκληρη τη χώρα, όπου οι πυρκαγιές άγγιξαν τις 60. Για την ακρίβεια 59 σημειώθηκαν χθες, ευτυχώς όμως υπήρξε άμεση κινητοποίηση της Αττικής και όλες μέχρι αργά τα βράδυ είχαν τεθεί υπό έλεγχο. Ωστόσο, οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής παραμένουν σε επιφυλακή σε όλα τα μέτωπα, υπό το φόβο αναζωπυρώσεων.

Οι υψηλές θερμοκρασίες σε συνδυασμό με τα μποφόρ ευνόησαν την εκδήλωση πυρκαγιών, στην κατάσβεση των οποίων συμμετείχαν 459 πυροσβέστες με 204 οχήματα, 10 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 9 αεροσκάφη, 7 ελικόπτερα και 7 Pezedel, ενώ σημαντική ήταν και η συμβολή των 16 υδροφόρων των περιφερειών, καθώς και πολλών εθελοντών.

Οι φωτιές σε Μαραθώνα και Ζούμπερι τέθηκαν σχετικά γρήγορα υπό έλεγχο, ενώ στη Ελαφόνησο υπήρξε αναζωπύρωση και παραμένουν στην περιοχή πέντε Pezedel, 1 ελικόπτερο και 45 πυροσβέστες με 15 οχήματα.

Αργά το βράδυ σβήστηκε και η φωτιά στον Ασπρόπυργο.

Ολοι οι δρόμοι έχουν δοθεί στην κυκλοφορία, ενώ χθες το βράδυ επέστρεψαν τις εγκαταστάσεις των κατασκηνώσεων του δήμου Αθηναίων τα 288 παιδιά των «Παιδικών Εξοχών», που είχαν μεταφερθεί προληπτικά στην παραλία του Αγίου Ανδρέα, σε ασφαλές σημείο, λόγω της πυρκαγιάς στο Ζούμπερι.

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Γιάννης Χ. Κουριαννίδης
Γιάννης Χ. Κουριαννίδης
Χαράλαμπος Κατσιβαρδάς
Χαράλαμπος Κατσιβαρδάς

ΔΗΜΟΦΙΛΗ