Απαλλάχθηκε από όλες τις κατηγορίες ο γνωστός ενεχυροδανειστής Ριχάρδος

Το δικαστικό συμβούλιο αποφάσισε την απαλλαγή του ενεχυροδανειστή

Must Read

Οριστικά απαλλάσσονται με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών της Αθήνας από τις κατηγορίες που αντιμετώπιζαν ο ενεχειροδανειστής Ριχάρδος Μυλωνάς και οι 62 συγκατηγορούμενοί του για τη γνωστή υπόθεση της λαθρεμπορίας χρυσού, η οποία αρχικά παρουσιάστηκε ως μεγάλη επιτυχία της ΕΛ.ΑΣ., αλλά κατέληξε σε φιάσκο.

Το δικαστικό συμβούλιο με το υπ΄ αριθμόν 1042/2021 βούλευμά του αποφάσισε την απαλλαγή του ενεχυροδανειστή από τις κατηγορίες της συγκρότησης εγκληματικής οργάνωσης, της λαθρεμπορίας και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

Ο Ριχάρδος Μυλωνάς είχε κριθεί προφυλακιστέος τον Δεκέμβριο του 2018, μαζί με τη φερόμενη ως υπαρχηγό του «κυκλώματος». Από τη πρώτη στιγμή κατά την απολογία του στον ανακριτή, ο ενεχυροδανειστής είχε δηλώσει ότι είναι αθώος, υποστηρίζοντας ότι δεν υπάρχει ταύτιση της επιχειρηματικής δραστηριότητάς του με την παράνομη εξαγωγή χρυσού.

Η υπόθεση είχε πάρει μεγάλες διαστάσεις, με κυβερνητικούς παράγοντες, ακόμα και με τον τότε πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, να κάνουν δηλώσεις για την «επιτυχία» της Ελληνικής Αστυνομίας. Όμως, ο Ριχάρδος Μυλωνάς έμεινε στη φυλακή μόνο λίγες μέρες, καθώς πολύ γρήγορα το κατηγορητήριο κατέρρευσε σαν χάρτινος πύργος.

«Όπως από την πρώτη στιγμή είχαμε διατρανώσει, ο εντολέας μας ουδέποτε αναμείχθηκε σε δήθεν ‘παράνομες εξαγωγές χρυσού’, δραστηριοποιούμενος επαγγελματικά με καθ’ όλα νόμιμο τρόπο, έχοντας δεκάδες καταστήματα που πάντοτε λειτουργούσαν (και λειτουργούν) με γνώμονα την τήρηση του νόμου» τονίζει σε ανακοίνωσή του ο δικηγόρος του ενεχυροδανειστή Πέτρος Πανταζής.

Ο επίσης συνήγορος του Ριχάρδου Μυλωνά, Αλέξης Κούγιας, δήλωσε: «Μια από τις μεγαλύτερες σκευωρίες – κατασκευές ποινικών κατηγοριών εις βάρος Ελλήνων και ξένων πολιτών που συνελήφθησαν άδικα, κρατήθηκαν προσωρινά στις φυλακές άδικα, διαπομπεύτηκαν βάναυσα από τον πρωθυπουργό του κράτους και την τότε υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κατέρρευσε».

«Η συγκεκριμένη κρίση της Δικαιοσύνης εκθέτει όσους επιπόλαια παραβίασαν το τεκμήριο αθωότητας των κατηγορουμένων και συγχρόνως αποτελεί έναυσμα για γόνιμο προβληματισμό και αυτοσυγκράτηση στους αυτόκλητους ‘εισαγγελείς’, που με ευκολία διαπομπεύουν και διασύρουν ανθρώπους, μόνο από το γεγονός ότι ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βάρος τους» δήλωσε και ο ποινικολόγος Μιχάλης Δημητρακόπουλος.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This