Φωτιά στον Υμηττό – Ζημιές σε 4 σπίτια- Άνοιξαν Κατεχάκη, Αττική οδός – Συνεχής ενημέρωση

Must Read

Καλύτερη είναι, σύμφωνα με την ενημέρωση, που έκανε η Πυροσβεστική Υπηρεσία η εικόνα της φωτιάς που μαίνεται από τις 3:18 τα ξημερώματα, οπότε και εκδηλώθηκε στους πρόποδες του Υμηττού στην Παιανία, στην οδό Σερρών, και πλέον κινείται νοτιοδυτικά προς τα Γλυκά Νερά, έχοντας φτάσει στην κορυφογραμμή του βουνού προς Καισαριανή.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, δεν υπάρχει ανησυχία για το δάσος της Καισαριανής, καθώς δεν υπάρχει και ενεργό μέτωπο. Οι πυροσβέστες δεν μπορούν ακόμα να μιλήσουν για έλεγχο, καθώς υπάρχουν διάσπαρτες εστίες, όπου κάνουν ρίψεις νερού τα εναέρια μέσα και οι επίγειες δυνάμεις. Εκφράζεται, ωστόσο, αισιοδοξία ότι η πυρκαγιά θα ελεγχθεί σύντομα.

Η φωτιά έφτασε στις κεραίες, όπου προξένησε μικρές ζημιές σε υλικά έξω από το χώρο.

Σε ό,τι αφορά στις ζημιές στην Παιανία από όπου ξεκίνησε η πυρκαγιά, είναι σοβαρές σε ένα σπίτι και εξωτερικά σε άλλα τρία.

Οι κάτοικοι δεν κινδύνευσαν, καθώς απομακρύνθηκαν έγκαιρα με την συνδρομή της Αστυνομίας.

Για τα αίτια της πυρκαγιάς, από την Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού εξετάζονται -μεταξύ άλλων- καταγγελίες κατοίκων της Παιανίας, που κάνουν λόγο για έκρηξη και ταυτόχρονες εστίες. Μέχρι στιγμής, όμως, δεν υπάρχει στοιχείο, που να πιστοποιεί εμπρησμό.

Υμηττός

«Το στοίχημα είναι να μην μπει η φωτιά στο δάσος της Καισαριανής» κάτι που θα σήμαινε ολοκληρωτική καταστροφή, είχε δηλώσει νωρίτερα εκπρόσωπος της πυροσβεστικής.

Σημειώνεται ότι τρία άτομα, που βρίσκονταν στις κεραίες του Υμηττού, και συγκεκριμένα ένας φύλακας και δύο υπάλληλοι, απομακρύνθηκαν έγκαιρα από την Αστυνομία και είναι ασφαλείς στο φυλάκιο της Καισαριανής.

Υπενθυμίζεται ότι από την πρώτη στιγμή, μετά από αίτημα της Πυροσβεστικής και την συνδρομή της Αστυνομίας, απομακρύνθηκαν αμέσως οι κάτοικοι των σπιτιών στην Παιανία, από όπου ξεκίνησε η πυρκαγιά, γι’ αυτό και δεν κινδύνευσαν ανθρώπινες ζωές.

Στις 7:15 η τροχαία καθ’ υπόδειξη της πυροσβεστικής υπηρεσίας επέτρεψε την κυκλοφορία των οχημάτων και στα δύο ρεύματα της Λεωφόρου Κατεχάκη και στον περιφερειακό του Υμηττού, που είχε διακοπεί.

Από τη φωτιά στην περιοχή όπου ξέσπασε αναφέρθηκαν ζημιές εξωτερικά σε τέσσερα σπίτια, αλλά λόγω της γρήγορης απομάκρυνσης των κατοίκων δεν έχει αναφερθεί κανένας τραυματισμός και αυτή την ώρα δεν απειλείται κατοικημένη περιοχή άμεσα, καθώς η πυρκαγιά έχει ανέβει στο βουνό, κάτω από τις κεραίες.

Σε πλήρη ανάπτυξη είναι οι δυνάμεις της πυροσβεστικής, που έχουν κηρυχθεί σε γενική επιφυλακή στην Αττική και μερική στην υπόλοιπη Ελλάδα, ενώ επιχειρούν κανονικά όλα τα εναέρια μέσα για την κατάσβεση της πυρκαγιάς στον Υμηττό.

ελικόπτερο Υμηττός

Στο ελικόπτερο της πυροσβεστικής από το οποίο γίνεται η επίβλεψη της επιχείρησης επιβιβάστηκαν νωρίτερα ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς και ο αρχηγός του σώματος Βασίλης Ματθαιόπουλος, οι οποίοι συντονίζουν τα εναέρια μέσα που κάνουν ρίψεις στο μέτωπο της φωτιάς.

Ο αρχηγός του πυροσβεστικού σώματος αντιστράτηγος Βασίλειος Ματθαιόπουλος έθεσε σε γενική επιφυλακή το πυροσβεστικό σώμα στην Αττική, και σε μερική επιφυλακή όλη την Ελλάδα.

Η πυρκαγιά ξεκίνησε από δασική έκταση, πλησίον της οδού Σερρών, στην Παιανία, και πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις. Από την πρώτη στιγμή διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων από την αστυνομία στην οδό Ιονίου, ενώ λίγο αργότερα διακόπηκε επίσης η κυκλοφορία των αυτοκινήτων και στη λεωφόρο Κατεχάκη, από το ύψος της οδού Πίνδου έως και Σακέτα, καθώς και στην Αττική Οδό, στο ύψος της εξόδου για Καισαριανή.

Στο μέτωπο της πυρκαγιάς φθάνουν συνεχώς δυνάμεις από την Αττική και από την περιφέρεια, ενώ με το πρώτο φως της ημέρας δόθηκε εντολή να επιχειρήσουν και εναέρια μέσα.

Για την κατάσβεση της φωτιάς επιχειρούν 141 πυροσβέστες με 46 οχήματα, ενώ ήδη έφθασαν στο σημείο εναέρια μέσα.

Συγκεκριμένα από το ξημέρωμα από αέρος επιχειρούν πέντε αεροσκάφη, πέντε ελικόπτερα, ένα ελικόπτερο σε συντονιστικό ρόλο, καθώς και δύο ελικόπτερα του στρατού. Συνδράμουν επίσης δύο μηχανήματα έργου του Ελληνικού Στρατού και δύο της περιφέρειας, καθώς και εθελοντικά πυροσβεστικά οχήματα και υδροφόρες ΟΤΑ.

https://twitter.com/kasitsas/status/1160741995083698176

https://twitter.com/i/status/1160723094538989568

Στην περιοχή υπάρχουν διάσπαρτες κατοικίες και για το λόγο αυτό εξετάζεται το ενδεχόμενο εντολής εκκένωσής τους.

Αυτή την ώρα πνέουν ασθενείς άνεμοι, με ισχυρές πάντως ριπές κατά στιγμές.

Πολλοί ραδιοσταθμοί εκτός λειτουργίας, λόγω της φωτιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη κοντά στις κεραίες του Υμηττού.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This