Άρχισαν τα όργανα: Πιερρακάκης καρφώνει Χαρδαλιά γιατί δεν έστειλε μήνυμα το 112! Απίστευτη η απάντηση του

Must Read

Άρχισαν τα…καρφώματα στην κυβέρνηση και μάλιστα στον αέρα. Και αυτό γιατί το πολυδιαφημιζόμενο 112,  δεν έστειλε μήνυμα σε κανέναν από τους κατοίκους της περιοχής, Υμηττού και Παιανίας και οι κάτοικοι ενημερώθηκαν από τα περιπολικά! Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Κυριάκος Πιερρακάκης, ήταν εκείνος που στον αέρα του ΣΚΑΙ είπε ότι  ότι αρμόδια για το θέμα είναι η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, (σσ. άρα ο Γραμματέας Ν. Χαρδαλιάς που από την πρώτη στιγμή έδινε τη μάχη επί τόπου και όχι από την ασφάλεια του γραφείου του)  που όμως δεν έστειλε ούτε ένα SMS!

«Η ΓΓΠΣ είναι η μόνη αρμόδια αρχή να χειριστεί το σύστημα, εμείς το αναπτύξαμε σε συνεργασία με τους ειδικούς, αυτή αποφασίζει, κι αυτό είναι το σωστό, ο ειδικός πρέπει να αποφασίζει σε ποιους πρέπει να στείλει το μήνυμα, πώς πρέπει να φτάσει και ποιο είναι αυτό, και επέλεξαν να το κάνουν με πιο παραδοσιακά μέσα» επισήμανε ο υπουργός.

Αναφορικά με τα προβλήματα ο ίδιος σημείωσε ότι η αποστολή του SMS έχει να κάνει με συγκεκριμένες γεωγραφικές περιοχές που είναι μεγάλες, κι ακριβώς λόγω της φύσης του SMS κάποιοι έλαβαν περισσότερα μηνύματα.

«Στείλαμε πολλά SMS μαζί, εκατομμύρια, είχαμε πολλά «πεντάρια» (υψηλή κατάσταση έκτακτης ανάγκης) και το ίδιο μήνυμα το βλέπουν περισσότερες κεραίες, με αποτέλεσμα το ίδιο κινητό να λαμβάνει δυο φορές το ίδιο μήνυμα», μάλιστα σημείωσε  πως το νέο σύστημα δεν δουλεύει το ίδιο σε όλα τα κινητά.

Απίστευτη δικαιολογία Χαρδαλιά!

Τους λόγους για τους οποίους δεν επέλεξαν να στείλουν μήνυμα μέσω του ευρωπαϊκού αριθμού έκτακτης ανάγκης 112 για τη φωτιά στον Υμηττό, εξήγησε μιλώντας στον «Θέμα 104,6» ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Όπως είπε «η άμεση ενημέρωση έγινε σε επίπεδο δημάρχων. Δεν χρειάστηκε να στείλουμε μήνυμα από το 112. Δεν χρειάστηκε να πανικοβάλλουμε τον κόσμο. Το 112 αφορά ακραίες καταστάσεις και σε πολύ συγκεκριμένες περιοχές. Δεν θα δημιουργούσαμε πανικό στον κόσμο στις 4 το πρωί. Από τη στιγμή που παρακολουθούσαμε από κοντά, πρώτα γίνονται όλα όσα πρέπει και αν για οποιοδήποτε λόγο φτάσουμε σε οριακές καταστάσεις, τότε ενεργοποιείται το 112».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This