Κουμουτσάκος: Αύξηση – σοκ της ροής μεταναστών – Μπαίνουν και από αλλού στην Ελλάδα!

Νέος διάδρομος μεταξύ Αλεξανδρούπολης-Σαμοθράκης

Must Read

Έναν νέο «διάδρομο» διάχυσης προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών βλέπει μεταξύ Αλεξανδρούπολης και Σαμοθράκης ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιώργος Κουμουτσάκος, που επισημαίνει ότι πλέον πρόσφυγες και μετανάστες μεταβαίνουν και σε άλλα νησιά του Αιγαίου (εκτός των ήδη γνωστών σε εμάς).

Ο υπουργός κάνει λόγο για αύξηση 44% των ροών σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρυσι στη Λέσβο, με αποτέλεσμα να δημιουργείται «πρόσθετη πίεση σε μια ήδη ασφυκτική κατάσταση στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης στη Μόρια».

Ο αναπληρωτής υπουργός άσκησε κριτική στην προηγούμενη κυβέρνηση για «χαμηλή απόδοση στο θέμα των επιστροφών», αλλά και στην Τουρκία, που «δεν επιτυγχάνει την απαραίτητη εκρίζωση των δικτύων των διακινητών και είναι ελλειμματική στην αυστηρή επιτήρηση των ακτών της».

Ο κ. Κουμουτσάκος επανέλαβε ότι το υπουργείο επεξεργάζεται πρόταση σε επίπεδο ΕΕ για τις επιστροφές και είναι σε επαφή με την Κυπριακή Δημοκρατία και άλλα κράτη-μέλη, προκειμένου αυτά να τη στηρίξουν.

Όπως λέει ο ίδιος, προτεραιότητες της κυβέρνησης είναι μεταξύ άλλων «η προστασία των συνόρων, η αυστηρή εποπτεία στα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης και η αποσυμφόρηση των νησιών».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This