Δευτέρα 21/6/2021

Κουμουτσάκος: Αύξηση – σοκ της ροής μεταναστών – Μπαίνουν και από αλλού στην Ελλάδα!

Νέος διάδρομος μεταξύ Αλεξανδρούπολης-Σαμοθράκης

Έναν νέο «διάδρομο» διάχυσης προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών βλέπει μεταξύ Αλεξανδρούπολης και Σαμοθράκης ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιώργος Κουμουτσάκος, που επισημαίνει ότι πλέον πρόσφυγες και μετανάστες μεταβαίνουν και σε άλλα νησιά του Αιγαίου (εκτός των ήδη γνωστών σε εμάς).

Ο υπουργός κάνει λόγο για αύξηση 44% των ροών σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρυσι στη Λέσβο, με αποτέλεσμα να δημιουργείται «πρόσθετη πίεση σε μια ήδη ασφυκτική κατάσταση στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης στη Μόρια».

Ο αναπληρωτής υπουργός άσκησε κριτική στην προηγούμενη κυβέρνηση για «χαμηλή απόδοση στο θέμα των επιστροφών», αλλά και στην Τουρκία, που «δεν επιτυγχάνει την απαραίτητη εκρίζωση των δικτύων των διακινητών και είναι ελλειμματική στην αυστηρή επιτήρηση των ακτών της».

Ο κ. Κουμουτσάκος επανέλαβε ότι το υπουργείο επεξεργάζεται πρόταση σε επίπεδο ΕΕ για τις επιστροφές και είναι σε επαφή με την Κυπριακή Δημοκρατία και άλλα κράτη-μέλη, προκειμένου αυτά να τη στηρίξουν.

Όπως λέει ο ίδιος, προτεραιότητες της κυβέρνησης είναι μεταξύ άλλων «η προστασία των συνόρων, η αυστηρή εποπτεία στα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης και η αποσυμφόρηση των νησιών».

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ