Τρίτη 11/5/2021

Παπαευαγγέλου: «Ελπίζω μέχρι το φθινόπωρο να έχουμε εγκρίνει το εμβόλιο της Pfizer για παιδιά 12-15 ετών»

«Ήδη έχουμε την πρώτη ανακοίνωση από την κλινική μελέτη σε παιδιά 12-15 ετών από την Pfizer, η οποία έχει 100% αποτελεσματικότητα»»

Η Παιδίατρος-Λοιμωξιολόγος και εκπρόσωπος της Επιτροπής του Υπουργείου Υγείας Βάνα Παπαευαγγέλου μίλησε για τον παιδικό/εφηβικό εμβολιασμό εκφράζοντας την ελπίδα ότι μέχρι το φθινόπωρο θα έχει εγκριθεί και στη χώρα μας το εμβόλιο της Pfizer για παιδιά 12-15 ετών.

«Οι κλινικές μελέτες και των φαρμάκων και των εμβολίων στα παιδιά κάτω των 18 ετών έπονται των ενηλίκων, αλλά σε κάθε περίπτωση έχουν ξεκινήσει. Ήδη έχουμε την πρώτη ανακοίνωση από την κλινική μελέτη σε παιδιά 12-15 ετών από την Pfizer, η οποία έχει 100% αποτελεσματικότητα», είπε η κ. Παπαευαγγέλου.

Και πρόσθεσε ότι στόχος στις ΗΠΑ είναι να εμβολιαστούν τα παιδιά πριν την έναρξη του επόμενου σχολικού έτους: «Για αυτόν τον λόγο η εταιρεία έχει ζητήσει ήδη από τον FDA να εγκρίνει το εμβόλιο σε αυτή την ηλικία, με στόχο να εμβολιαστούν παιδιά πριν την έναρξη της επόμενης ακαδημαϊκής χρονιάς», ενώ αναφέρθηκε και στις μικρότερες ηλικίες: «Οι μελέτες γενικότερα προχωράνε και σε παιδιά κάτω των 12 ετών. Ήδη ξεκινάνε τώρα οι μελέτες για τα παιδιά 5-11 ετών και θα ακολουθήσουν οι μελέτες για μικρότερα παιδιά».

Σε ότι αφορά την πρώτη εικόνα από τα self tests, η Βάνα Παπαευαγγέλου δήλωσε ικανοποιημένη και μίλησε για δικαίωση:

«Τα πρώτα στοιχεία από την καταχώρηση των αποτελεσμάτων self test καθηγητών, μαθητών και λοιπού βοηθητικού προσωπικού δικαιώνουν την απόφαση για επιστροφή στα σχολεία με το μέτρο αυτό, καθώς εάν δεν είχε γίνει έτσι, άτομα θετικά στον ιό θα έμπαιναν στις σχολικές μονάδες. Είναι ένα πάρα πολύ μεγάλο, θετικό βήμα γιατί θα μπορέσουμε πραγματικά να σταματήσουμε την διασπορά γιατί ο καθένας που βγαίνει θετικός, πρώτον θα απομονωθεί και συνεπώς θα μειώσει την διασπορά στους συγγενείς του, ταυτόχρονα όμως η ιχνηλάτηση θα μας βγάλει κι άλλους θετικούς στο άμεσο εργασιακό κι οικογενειακό του περιβάλλον».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ