Στις 67 έφτασαν οι πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο

Must Read

Δεκάδες δασικές πυρκαγιές σημειώθηκαν από τις 7 το απόγευμα της Κυριακής μέχρι τις 7 το απόγευμα της Δευτέρας σε ολόκληρη την χώρα. Για την κατάσβεση των 67 πυρκαγιών συμμετείχαν 649 πυροσβέστες, 254 οχήματα, 13 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, περιοδικά επιχείρησαν επτά αεροσκάφη, δέκα ελικόπτερα και εννιά PZL.

Συνδρομή παρείχαν δύο (ελικόπτερα του στρατού, δύο μηχανήματα έργου του Στρατού και ένα της Περιφέρειας, 22 υδροφόρες ΟΤΑ και εθελοντές με εθελοντικά πυροσβεστικά οχήματα. Οι περισσότερες πυρκαγιές αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο.

Οι σημαντικότερες δασικές πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν σήμερα είναι:

Στις 03:18, στην περιοχή Προσήλιο της Παιανίας Αττικής πλησίον της οδού Σερρών και αυτή τη στιγμή είναι σε ύφεση.  Στην πυρκαγιά κινητοποιήθηκαν 175 πυροσβέστες με 52 οχήματα, οκτώ ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, το Μηχανοκίνητο Ειδικό Τμήμα Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων (ΜΕΤΠΕ) και περιοδικά πέντε αεροσκάφη, επτά ελικόπτερα και ένα ελικόπτερο για συντονισμό από αέρος. Συνδρομή παρείχαν δύο ελικόπτερα Chinook και δυο μηχανήματα έργου του Στρατού και 21 υδροφόρες της Περιφέρειας, καθώς και 25 εθελοντικά πυροσβεστικά οχήματα.

Στις 14:34, στην περιοχή Κομπότι Άρτας, θέση Πλατύ. Επιχειρούν 34 πυροσβέστες με 17 οχήματα, τέσσερις (ομάδες πεζοπόρων τμημάτων με 32 πυροσβέστες, ένα αεροσκάφος, δύο PZL και τρία ελικόπτερα. Συνδρομή παρέχουν μία υδροφόρα ΟΤΑ, ένα (μηχάνημα έργου και εθελοντές

Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία των Π.Υ. καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This