Επίταξη ιατρών – Επίθεση σε κυβέρνηση και ΙΣΑ

Ξεχειλίζει η οργή στον ιατρικό κόσμο

Must Read

Δε λέει να κοπάσει ο σάλος που έχει ξεσπάσει στον ιατρικό κόσμο με την άνευ προηγουμένου προσβολή της κυβέρνησης στο σύνολο της ιατρικής κοινότητας που προκάλεσε με την επίταξη των ιδιωτών ιατρών.

Αντί η κυβέρνηση να μελετήσει το πως θα στηρίξει τον ιατρικό κόσμο που μάχεται με όλες τις δυνάμεις του για να διαφυλάξει τη δημόσια υγεία τόσο σε επίπεδο ιδιωτών ιατρών όσο και νοσοκομειακών, επέλεξε την ευθεία ρήξη μαζί τους απλά για να διασκεδάσει τις εντυπώσεις και να δείξει οτι λαμβάνει δυναμικά μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Ο τραγέλαφος συνεχίστηκε με τις καταγγελίες των εθελοντών ιατρών που είτε τους ήρθε χαρτί επίταξης ή δεν εκλήθησαν ποτέ για να βοηθήσουν παρά το έγγραφο αίτημα τους.

Η άμεση αντίδραση του ΙΣΑ στις φήμες για παράταση της επίταξης συνοδεύτηκε απο το ‘’χλιαρό’’ σχόλιο του προέδρου Γιώργου Πατούλη που φαίνεται να προτιμάει να μην διαταράξει τις σχέσεις του με το κυβερνητικό σχήμα, παρά να στηρίξει δυναμικά τα δίκαια αιτήματα των συναδέλφων του.

Αυτή ακριβώς η κίνηση Πατούλη έχει εξαγριώσει τους επιταγμένους ιατρούς που σε περίπτωση που δεν απαλλαχθούν ή αντικατασταθούν άμεσα με νέους επιλεχθέντες θα αντιδράσουν πλέον δυναμικά. Έχουν ήδη αποφασίσει τη νομική αντιπαράθεση με την κυβέρνηση.

Σε περίπτωση που δεν υπάρξει κυβερνητική ανακοίνωση για την λήξη της επίταξης τους ή την αντικατάσταση τους με μορφή rotation από άλλους ιατρούς, οι 206 επιταγμένοι ιατροί με την υποστήριξη χιλιάδων συναδέλφων τους συζητούν να προχωρήσουν σε δυναμικές κινητοποιήσεις για να διεκδικήσουν την επιστροφή στην κανονικότητα τους. Παράλληλα αναμένεται να ζητήσουν την παραίτηση Πατούλη απο τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών στο πρόσωπο του οποίου βλέπουν την κυβέρνηση και όχι έναν συμπαραστάτη στο δίκαιο αίτημα τους ενθυμούμενοι πάντα το δυναμισμό του και τις παρεμβάσεις του επι ημερών Σύριζα.

Την ώρα που τα κορωνοπάρτυ δίνουν και παίρνουν και η κυβέρνηση ξεκλειδώνει όλους τους τομείς της οικονομίας δεν μπορεί το Υπουργείο Υγείας να επιτάσσει επαγγελματίες με το πρόσχημα της δημόσιας υγείας και της έκτακτης ανάγκης.

Βέβαια στο Μαξίμου γνωρίζουν πολύ καλά πως ο ιατρικός κόσμος είναι βασικός πυλώνας της παράταξης, με τεράστια και άμεση επιρροή στις τοπικές κοινωνίες και τους ψηφοφόρους και σε καμία περίπτωση δεν θέλουν να συνεχίσουν ή να γιγαντώσουν την κόντρα που δημιουργήθηκε με την αδιανόητη απόφαση της επίταξης και την επιθετική ανακοίνωση του Υπουργού Υγείας.

Αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον το πως θα κινηθεί η κυβέρνηση, καθώς ή επίταξη λήγει στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This