Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Αν μείνουμε το Πάσχα στην Αθήνα τα κρούσματα θα αυξηθούν» (video)

«Όταν οι ανθρώπινες επαφές δεν μειώνονται πρέπει να αλλάξουμε λίγο μείγμα μέτρων»

Must Read

Αναφορά στις μετακινήσεις κατά την περίοδο του Πάσχα έκανε ο πνευμονολόγος-Εντατικολόγος, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, εκτιμώντας πως οποιοδήποτε μέτρο έχει φανεί αποτελεσματικό από την έναρξη της πανδημίας, πλέον δεν αποδίδει το ίδιο. 

«Αν μείνουμε στην Αθήνα, και τις άλλες μεγάλες πόλεις και δεν πάμε στα χωριά μας το Πάσχα τα κρούσματα θα αυξηθούν, κανείς δε θα μείνει στο δικό του σπίτι, αντί για αυτό θα βρεθούμε παρέες, συγγενείς, φίλοι μέσα στα διαμερίσματα αντί στα χωριά σε εξωτερικούς χώρους να γιορτάζουμε τις χρονιάρες μέρες» προειδοποίησε ο καθηγητής, εξηγώντας πως το σημερινό μείγμα μέτρων πλέον δεν λειτουργεί. Πρότεινε δε, να επιτραπούν οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις με self test και να ανοίξει η εστίαση στους εξωτερικούς χώρους.

«Nα αλλάξουμε λίγο μείγμα μέτρων»

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Βασιλακόπουλος πρότεινε να επιτραπούν οι μετακινήσεις, με χρησιμοποίηση self test. «Αν κάνουμε συμφωνία ειλικρίνειας πολιτώνκυβέρνησης γίνει self test Μεγάλη Τετάρτη ή Μεγάλη Πέμπτη από τον καθένα μας, και όσοι είναι θετικοί είναι ειλικρινείς δεν φύγουν, τότε η κοινωνία θα αραιώσει και η μετάδοση θα μειωθεί» σημείωσε.

Μάλιστα, εξήγησε πως τα μέτρα της καραντίνας έχουν ως στόχο να μειωθούν οι ανθρώπινες επαφές. «Όταν οι ανθρώπινες επαφές δεν μειώνονται πρέπει καταλάβουμε το μήνυμα, να αλλάξουμε λίγο μείγμα μέτρων. Ό,τι ήταν αποτελεσματικό πιο παλιά δεν μπορεί να είναι αποτελεσματικό τώρα. Είναι αδιέξοδο αν πάει η Αστυνομία να διαλύσει αυτά τα κορωνοπάρτι σε ένα απ’ όλα, σε ένα, να υπάρξει αντίδραση από τους νεαρούς θα προκληθούν επεισόδια, την επόμενη μέρα θα έχουμε διαδηλώσεις κατά των επεισοδίων και το υγειονομικό αποτέλεσμα θα χαθεί από τις διαδηλώσεις της επόμενης μέρας. Θα έχουμε αδιέξοδο» επεσήμανε ο κ. Βασιλακόπουλος.

«Οι εμβολιασμένοι θα έπρεπε να μπορούν αν μετακινούνται ελεύθερα»

Ο πνευμονολόγος σχολίασε και τους πολίτες που έχουν κάνει το εμβόλιο, κάνοντας σαφές πως για εκείνους δεν θα έπρεπε να υπάρχει περιορισμός στις μετακινήσεις. «Επειδή οι εμβολιασμένοι έχουν ελάχιστο κίνδυνο να νοσήσουν και ακόμα μικρότερο να μεταδώσουν τη νόσο, πολλώ δε μάλλον αν βάλουν τη μάσκα, αυτός ο κίνδυνος γίνεται κατ’ ουσίαν μηδενικός, θα έπρεπε να μπορούν να μετακινούνται ελεύθερα όπως επίσης και όσοι έχουν αναρρώσει από τον ιό με επίσημη διάγνωση, το ποσοστό επαναμολύνσης και αναμετάδοσης είναι πολύ μικρό. Αυτές οι κατηγορίες θα έπρεπε να μπορούν να μετακινούνται ελεύθερα» εξήγησε.

Μάλιστα, σημείωσε πως θεωρεί παράλογο να λέμε στους εμβολιασμένους να φέρουν υποχρεωτικά αρνητικό PCR (μοριακή μέθοδος ανάλυσης) στην περίπτωση που θέλουν να ταξιδέψουν και να παραμένουν σε καραντίνα, τη στιγμή που το αμερικανικό CDC λέει το αντίθετο.

«Το 65% των ασθενών που νοσηλεύονται στις ΜΕΘ αυτή τη στιγμή είναι 65 και άνω»

Τέλος, ο κ. Βασιλακόπουλος έκανε αναφορά στις Μονάδες Εντατική Θεραπείας εξηγώντας πως το 65% των ασθενών που νοσηλεύονται εκεί αυτή τη στιγμή είναι από την ηλικία των 65 και άνω. «Αυτές οι ηλικίες θεωρητικώς έχουν καλυφθεί εμβολιαστικά. Αυτό σημαίνει ότι τα εμβόλια είναι αναποτελεσματικά από το να μας προφυλάσσουν από τη βαριά νόσο; Όχι βέβαια. Σημαίνει ότι πάρα πολλοί Έλληνες που είχαν το δικαίωμα και την ελευθερία να εμβολιαστούν για λόγους έλλειψης εμπιστοσύνης, συνωμοσιολογίας, φοβίας δεν εμβολιάστηκαν» κατέληξε..

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This