Οι αντιπυρικές ζώνες σταμάτησαν τη φωτιά πριν από τα Ψαχνά- Συγκλονιστικά video από την πύρινη κόλαση στην Εύβοια

Must Read

Σοκάρουν τα video από την πυρκαγιά στην Εύβοια, όπου συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες. Οι αρχές προσπαθούν τώρα να δημιουργήσουν αντιπυρικές ζώνες πριν από τα Ψαχνά, ώστε να μην επεκταθεί προς τα εκεί η φωτιά.

Μάλιστα, αργά το βράδυ η αντιπυρική ζώνη πριν από τα Ψαχνά λειτούργησε και κατάφερε να κόψει την πορεία της πυρκαγιάς, πριν αυτή φτάσει στα πρώτα σπίτια.

«Ευτυχώς προλάβαμε και με χωματουργικά μηχανήματα ανοίξαμε αντιπυρικές ζώνες περιφερειακά των σπιτιών στα Ψαχνά», δήλωσε χαρακτηριστικά ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας Θανάσης Καρακάντζας.

Το μέτωπο της φωτιάς έχει φτάσει μέχρι τις 8.00 το βράδυ τα 11,5 χιλιόμετρα. Οι άνεμοι στην περιοχή έπεσαν το βράδυ ωστόσο οι προσπάθειες για την κατάσβεση της δυσχεραίνουν, καθώς γίνονται πλέον μόνο από το έδαφος επειδή τα εναέρια μέσα αποχώρησαν λόγω του σκότους και λόγω επικινδυνότητας.

Από τις 5 το απόγευμα σταμάτησαν οι ρίψεις των εννέα Canadair (τέσσερα CL-415 και πέντε CL-215) πάνω από τα χωριά Μακρυμάλλη, Κοντοδεσπότι, Σταυρό και Πλατάνια στον δήμο Διρφύων-Μεσσαπίων, καθώς οι ισχυρές αναταράξεις που προκαλούνταν αποτελούσαν κίνδυνο για τα πληρώματα των πυροσβεστικών αεροσκαφών.

Έτσι, τώρα η μάχη με τις φλόγες θα συνεχιστεί όλη νύχτα από τις επίγειες δυνάμεις.

Δείτε το αποκλειστικό βίντεο του newsbreak.gr από τη Νέα Λάμψακο, που δείχνει την έκταση της φωτιάς στην Εύβοια:

https://vimeo.com/353628790

Το Psaxna.gr ανέβασε βίντεο στο facebook  που παρουσιάζει την κόλαση που επικρατεί στην Εύβοια. Το πρώτο video έχει τίτλο Ψαχνά τώρα και τα επόμενα δύο είναι από το Κοντοδεσπότι.

Πυροσβεστικό αεροπλάνο κάνει ρίψεις πάνω από το Κοντοδεσπότι.

Δυο ακόμη video από το AdventureEvia: 

Πολλοί χρήστες του tweeter ανέβασαν φωτογραφίες από το πύρινο μέτωπο:

https://twitter.com/MMASTEROFLIFE/status/1161250309932556288

https://twitter.com/a_k_a_Jim/status/1161196581342928897

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This